Yleisöluennot

Elämämme syvällisenä oppituntina

su 26.8.2018 klo 15–16 Töölön kirjasto
pe 7.9.2018 klo 18–19 Tampereen pääkirjasto Metso
Vapaa pääsy

Helsingin kadampabuddhalaisen keskuksen pääopettaja ja suomalainen buddhalainen nunna Kelsang Lekmo esittelee luennollaan keinoja hyväksyä arkipäivän tilanteet ja kohtaamiset osaksi mielenharjoitusta.

Tilaisuudessa käydään läpi meditaation peruselementtejä ja pohditaan sitä, kuinka sisäistä rauhaa on mahdollista syventää niin vaikeuksien kuin riemujenkin kautta. Arki on täynnä syvällisiä opetuksia ja opettajia, mutta niiden tunnistamiseen vaaditaan valppautta ja kykyä pysähtyä.

Kadampabuddhalaisuus on tuhansia vuosia vanhaa viisautta modernille ihmiselle sopivaan muotoon tulkattuna, sisällöstä tinkimättä. Buddhalainen meditaatio on järjestelmällinen ja varmistettavissa oleva menetelmä, joka taipuu harjoittajan tarpeen mukaan arkiseen stressinlievitykseen tai johdattaa mielenharjoituksen elämän mittaiselle matkalle.

Tervetuloa!

Kelsang Lekmo on suomalainen kadampabuddhalainen nunna. Hän on opiskellut ja harjoittanut buddhalaisuutta jo pitkään, ja hän on opettanut meditaatiota Helsingissä ja muualla Suomessa jo useiden vuosien ajan.