Työpajat

Työpajoihin sisältyy luentoja, meditaatioita ja keskustelua kunkin kurssin teemasta. Ne sopivat hyvin sekä aloittelijoille että jo pidemmälle ehtineille.

Sessio 1 klo 14.00–15.30 (1 h 30 min)
Tauko (30 min)
Sessio 2 klo 16.00–17.15 (1 h 15 min)

25 € / 15 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)
Perustaohjelman jäsenille 50 % alennus

Uudenlaista keveyttä: Sammutettu suuttumus
Sunnuntaina 29.4. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Meidän ei tulisi koskaan syyllistyä tai lannistua, jos koemme negatiivisia mielentiloja. Meditaation avulla voimme opetella tuntemaan mielemme puhtauden. Silloin ymmärrämme, että negatiiviset tunteet voi poistaa eivätkä ne ole koskaan osa mieltämme.

Työpajassa Kelsang Lekmo antaa meille elintärkeää tietoa siitä, kuinka suuttumuksen hallinta ja suuttumuksen tukahduttaminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Tämä ymmärrys auttaa meitä tunnistamaan negatiivisen ajatuskulun ennen sen kehittymistä täydeksi
suuttumukseksi. Hallitsemme yleensä hyvin ulkoista olemustamme, vaikka
pinnan alla roihuaa. Tämä on vaarallista.

Voimme meditaatiotekniikoilla oppia pysymään samanaikaisesti sekä tietoisina mielemme puhtaudesta ja avaruudesta että tietämään tarkasti mitä mielessämme on meneillään. Tällöin mieleemme ei kerry tukahdutettuja tunteita eikä katkeruutta, koska osaamme käsitellä tunteemme rakentavasti ja välittömästi.

Ilmoittaudu työpajaan

Opettamisen taidot
Lauantaina 5.5.2018 klo 13.00–15:30

Lauantaina 5.5.2018 Sumatikirti kadampabuddhalaisessa keskuksessa on erityinen tilaisuus. Yksi Perustaohjelman opiskelijoista, Salli Kari, pitää luennon osana opetustaitokoulutustaan. Tilaisuuden aluksi keskuksemme pääopettaja Kelsang Lekmo pitää johdantopuheenvuoron, ja tämän jälkeen Salli pitää luennon sekä johtaa yhteisen meditaation.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Aika: la 5.5.2018 klo 13:00–15:30
Hinta: 5 euroa (sisältyy Perustaohjelman kuukausimaksuun)

Avoimet ovet & Opi meditoimaan
Sunnuntaina 6.5. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Löydä omakohtaisesti meditaation tuoma sisäinen rauha ja mielen keveys. Nämä työpajat ovat ihanteellinen tapa oppia taitoja, joita tarvitaan onnistuneeseen meditaatioon. Työpajat tarjoavat myös tilaisuuden syventää meditaatiokokemustamme ja harjoittaa mieltämme rauhallisemmaksi ja puhtaammaksi. Kun löydämme mieleemme kestävän sisäisen rauhan, olemme onnellisia jopa kaikkein vaikeimmissa tilanteissa.

Ennen työpajaa keskuksessamme on avoimet ovet klo 11.00–13.00. Voit tulla tutustumaan keskukseen ja keskustelemaan toiminnastamme ja opetuksistamme. Tarjolla myös teetä ja keksejä. Tervetuloa!

Ilmoittaudu työpajaan

Johdatus tantraan: Visio rajattomasta potentiaalista
Lauantaina 19.5.2018 klo 13:00–17:15
Opettaja: Lekmo Kelsang

Tuntuuko sinusta siltä, että olet ollut täysin sama ihminen koko elämäsi? Siis täysin? Vai olisiko oikeampaa sanoa, että sinusta on ollut monenlaisia versioita vuosien mittaan tai ehkäpä jopa tämän päivän aikana?

Buddhan tantrisissa opetuksissa ja meditaatioissa on kyse siitä, että otamme vastuun omasta identiteetistämme ja ohjaamme sitä merkitykselliseen ja voimakkaaseen suuntaan. Kuka sinä haluaisit olla? Ole se!

Meillä on rajaton potentiaali kuvitella itsemme uudelleen rakastavampana, myötätuntoisempana ja viisaampana. Nämä värikkäät, rikkaat, leikkisät ja mielikuvitukselliset opetukset tekevät mahdolliseksi sen, että voimme päivittäisten nautintojemme ja kokemuksiemme avulla todella saavuttaa tämän lopputuloksen.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tähän työpajaan aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta!

Huom! Tämä työpaja alkaa klo 13:00 ja on siis tunnin tavanomaista pidempi.

Päivän aikataulu:

13:00-14:15 Ensimmäinen sessio
14:15-14:45 Tauko
14:45–16:00 Toinen sessio
16:15-16:30 Tauko
16:30-17:15 Kolmas sessio

Tutustu mindfulnessiin ja keskittymiseen
Sunnuntaina 20.5. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Monet ovat nykyään kiinnostuneita mindfulnessista, mutta mitä mindfulness oikeastaan on? Kuinka se toimii ja kuinka se auttaa meitä arjessamme?

Buddhalaiset meditoijat ovat kehittäneet mindfulness-taitojaan ja keskittymistään yksinkertaisilla mutta voimakkailla meditaatiotekniikoilla jo tuhansien vuosien ajan. Nyt sinäkin voit tutustua näihin tekniikkoihin ja kokea itse niiden hyödyt.

Ilmoittaudu työpajaan

Tukea rauhallisena pysymiseen
3.6. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Keskustelemme kunnioituksesta, kiistelemättömyydestä ja kiitollisuudesta. Pääsemme pohtimaan harjoitusta, jota voidaan kutsua kärsivälliseksi kiistelemättömyydeksi (engl. Patience of not retaliating). Tämä harjoitus käy vastaan syvälle pinttyneitä tapojamme. Ei siis ole ihme, jos mielemme esittää vastalauseita sille, että voisimme aina
olla kärsivällisiä, toista kunnioittavia ja kiitollisia.

Työpaja antaa tilaisuuden käsitellä kärsivällisyyteen liittyviä vastaväitteitämme, joita historiallinen harjoittaja Shantideva ounastelikin mieleemme syntyvän, sekä pohtia Shantidevan antamia vastauksia vastaväitteisiimme.

Ilmoittaudu työpajaan