Työpajat: Uusi kausi

Työpajoihin sisältyy luentoja, meditaatioita ja keskustelua kunkin kurssin teemasta. Ne sopivat hyvin sekä aloittelijoille että jo pidemmälle ehtineille.

Sessio 1 klo 14.00–15.30 (1 h 30 min)
Tauko (30 min)
Sessio 2 klo 16.00–17.15 (1 h 15 min)

25 € / 15 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)
Perustaohjelman jäsenille 50 % alennus

Lisää iloa elämään!
su 2.9. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Jos haluat ehtymättömän voimavaran, opettele iloitsemaan toisten saavutuksista. Tämä on meille ehkä tuttu neuvo ja saatamme jopa myöntää ajatuksen käyvän järkeen, mutta kuinka edetä sanoista tekoihin? Kuinka päästä eroon kateudesta ja eläytyä toisten onnistumisiin niin, että niistä tulee osa omaa onneamme?

Työpaja auttaa meitä tarkastelemaan negatiivisten tunteiden hallitsemaa aihetta loogisemmasta ja rakentavammasta näkökulmasta käsin. Opimme huomaamaan, kuinka toisten saavutukset eivät olekaan pois omasta onnestamme, ja luomme ilon kehän, jonka avulla opimme lataamaan akkujamme myös muiden menestyksellä. Kateuden kukistamisessa oleellista on oman riittämättömyyden tunteen voittaminen ja mielen valtavaan potentiaaliin perehtyminen.

Kateutta on helppo tuntea, mutta myötäilo on sankarillinen saavutus. Tule saavuttamaan se kanssamme!

Mitä on gurujooga?
su 9.9. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Kaikki meditaatioharjoittajat toivovat henkisiä oivalluksia eli ihmisluonteen suurta muuntumista. Nämä oivallukset kehittyvät vasta, kun tarpeelliset olosuhteet ovat kohdallaan, aivan kuin kuivassa maaperässä olevat siemenet alkavat itää vasta saatuaan vettä, auringonpaistetta ja ravinteita.

Tämän työpajan erityisessä aiheessa paneudutaan yhteen tärkeimmästä henkistä kasvua tukevasta olosuhteesta eli gurujoogaan. Pohdimmesitä, mitä ”guru” voi länsimaalaiselle tarkoittaa ja mikä merkitys sillä meditaatioharjoittajalle ylipäätään on. Voinko olla harjoittaja ilman opettajaa eli ilman gurua? Keneen voin luottaa ja kuinka teen valintani?

Guruun luottaminen avaa mielemme ikkunan ja päästää siunausten säteet lämmittämään mieltämme. Tällöin kasvu tapahtuu nopeasti. Tervetuloa syvällisen aiheen pariin!

Miten lahjoitan mandalan?
su 30.9. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Uutta ja mielenkiintoista Sumatikirti-keskuksellamme!

Tässä työpajassa tutustumme mandalan lahjoittamisen harjoitukseen. Tässä harjoituksessa opettelemme näkemään maailmankaikkeutemme puhtaana maana. Mandala-lahjoituksen sanotaan olevan kaikkein positiivisin ja ansiollisin lahjoitus. Tämä tarkoittaa sitä, että se tuo mieleemme valtavasti myönteistä voimaa. Se on myös erityisen rikas ja ilahduttava visualisaatio. Tutustumalla mandalan lahjoittamiseen tutustumme mielemme voimaan ja mielikuvitukseen, joiden avulla maailma voidaan todellisuudessa muuttaa.

Harjoittajia rohkaistaan tekemään mandala päivittäin, ja opettelemme työpajassa kuinka tämä mandala tehdään. Jos sinulla on oma mandala-setti, ota se mukaasi.

Sisukas sydän
su 7.10. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Meditoivaa mieltä voi verrata lihakseen, jonka kehittymiseksi on rasituksen ja palautumisen oltava oikeassa suhteessa. Tasapainoisen harjoituksen lähtökohta on ilo tässä hetkessä ja tunne sisäisen rauhan syvenemisestä harjoituksen edetessä meille sopivassa tahdissa.

Sitkeys ja joustavuus muodostavat voittamattoman parin, jotka auttavat meidät eroon malttamattomuudesta. Aivan kuten lentokoneen teräksinen siipii välttää katkeamisen taipumalla ilmavirran mukaan, tulee päättäväisyydestämme murtumatonta kun lisäämme siihen viisautta edetä haasteen vaatimalla rauhallisuudella.

Nopeat ratkaisut saattavat välkkyä mielessä houkuttelevina, mutta todellinen viisaus piileksii sitkeässä ja syväluotaavassa muutoksessa. Työpajassa opitut taidot auttavat laittamaan tuon muutoksen alulle.