Työpajat/päiväkurssit/viikonloppukurssit

Vuosi 2020: Tammi- & helmikuu:

Kevätkaudella tarjoamme Tampereella aina kuukauden alussa joko lauantaina tai sunnuntaina viikonloppuluennon modernista buddhalaisuudesta. Voit ladata itsellesi tämän ilmaisen e-kirjan, johon Lekmo Kelsangin luennot pohjaavat. Klikkaa oheista linkkiä, niin pääset sivulle, josta voit sen ladata: e-kirjaan tästä!

Luennot pidetään Kulttuuritalo Laikussa ja varmistathan luennon toteutumisen ilmoittautumalla luennolle etukäteen sähköpostitse osoitteeseen info@sumatikirti.fi. Luennot voidaan toteuttaa, jos osallistujia on vähintään kymmenen per luento.

Kevätkauden viikonloppuluennot

MODERNIA BUDDHALAISUUTTA
Buddhalaista psykologiaa ja filosofiaa meidän aikaan

Ensimmäinen luento 2. helmikuuta klo 15:30-17
Seuraavat: 7.3., 5.4. & 2.5. (sama kellonaika)
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, 33100 Tampere
Alakerran luentosali
Luennoi: moderni nunna Kelsang Lekmo

Tämä ’Modernia buddhalaisuutta’ on säännöllinen sarja luentoja, joissa pääset tutustumaan buddhalaisuuden pääteemoihin. Käymme läpi esimerkiksi aiheita: mielen ymmärtäminen, buddhalainen usko, turvautuminen, karma ja puhdistuminen, todellisuuden luonne ja tantra (mielen sisäinen suoja). Luennot sisältävät myös ohjattua meditaatiota, joten sinulla on mahdollisuus oppia meditoimaan. Sinun ei tarvitse olla buddhalainen hyötyäksesi näistä luennoista ja vahvistaaksesi sisäistä rauhaasi sekä hyviä ominaisuuksiasi. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Luennoille ilmoittaudutaan etukäteen. Voit toki tulla ovelle viime hetkellä tarkistamaan tilanteen. Ilmoittaudu vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen: info@sumatikirti.fi

Luentomaksu on 12€/10€, jonka voit maksaa tilille etukäteen tai ovella ennen luentoa. Tervetuloa mukaan!

Katso myös tammikuussa Kulttuuritalo Laikussa pitämämme ’Meditaatio: mitä se on?’ ilmaisluento!

Kelsang Lekmo on pääasiallinen meditaatio-opettaja Suomen Sumatikirti kadampabuddhalaisessa keskuksessa. Hän on Geshe Kelsang Gyatson buddhalaisnunnaksi Englannissa vuonna 2007 vihkimä suomalaisoppilas. Lekmon tyyli opettaa on lempeä ja rauhallinen. Hän tuo aina opetuksissaan esiin meissä piilevät mahdollisuudet, koska on myös itse kokenut opetusten ja meditaation tarjoaman muutosvoiman. Hän jakaa Buddhan selkeitä ja syvällisiä neuvoja, arkeen sovellettavin ja käytännöllisin esimerkein.

Hinnat & maksu

 

Marras- & joulukuu:

TASAPAINOINEN ELÄMÄ, meditaatioita kiireisille

Päiväkurssi sunnuntaina 1. joulukuuta klo 10-15
Olotila Moyo, Tuomiokirkonkatu 1, 33100 Tampere
Opettajana: Lekmo Kelsang

HUOM. Tämä kurssi oli alunperin suunniteltu iltakurssien sarjaksi sunnuntai-iltaisin, josta olet saattanut nähdä infoa aikaisemmin tässä ja muualla. Kurssi on kuitenkin muuttunut päiväkurssiksi, joka pidetään 1.12. klo 10-15.

Päiväkurssiin ilmoittaudutaan vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen: info@sumatikirti.fi viimeistään 27.11. mennessä.

Tilaan mahtuu 30 henkilöä, joten varaathan ystävällisesti paikkasi. Vielä on tilaa!

Olemme kaikki varmaan samaa mieltä siitä, että aikamme on arvokasta emmekä haluaisi hukata hetkeäkään. Haluaisimme ehkä myös meditoida päivittäin, mutta tuntuu, että aina on kiire eikä mitään muuta ehdi, kuin tärkeimmät velvollisuudet. Kuinka arjen sekaan voi siis mahtua vielä meditaatioharjoitusta? Päivittäin?!

Pohdimme voimmeko saada ajankäyttömme hallintaan priorisoimalla ja vähentämällä häiriötekijöitä. Mistä saamme energiaa sekä elää että meditoida? Etsimme halua rakentaa itsellemme sopivan pientä säännöllistä meditaatioharjoitusta, joka ei ole puskevaa eikä pakottavaa, vaan iloista ja miellyttävää.

Tutkimme myös sitä, kuinka pelkkä arki ei riitä, muttei riitä myöskään pelkkä henkisyys. Haemme hyvää tasapainoa näiden kahden välille, laiminlyömättä kumpaakaan.

Lekmo Kelsang kertoo omasta kokemuksestaan käsin, että kiireisenä ihmisenäkin on mahdollista meditoida päivittäin ja myös kuinka arjesta tulee hengellinen harjoitus.

– Meditoijan itseluottamuksen kehittäminen
– Päivittäisen harjoituksen muodostaminen
– Meditaatiomme esteiden voittaminen

– Meditaatiokokemustemme yhdistäminen arkeen

Tervetuloa!

Päiväkurssin hinta on 40€/30€ (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)

Hinnat & maksu