Työpajat

Elokuu:

KUINKA MEDITOIN?

Sunnuntaina 25. elokuuta klo 10-13
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Tervetuloa perehtymään meditaation perustekniikoihin. Lekmo kertoo oleellisimmat menetelmät, että pääset hyvin alkuun tai voit tarkistaa onko aloittamasi harjoitus teknisesti kohdallaan. Käsittelemme mitä meditaatio on, kuinka meditoidaan ja mitkä sen hyödyt ovat.

Vähän kuin että, jos kävisimme tai kun käymme punttisalilla, ennenkaikkea huolehdimme siitä, että alkuinnostuksen jälkeenkin motivaatio pysyy yllä, kun ymmärrämme kuinka hyödyllistä toimintamme on. Nautimme siitä vuodesta toiseen, kun teemme sitä iloisella mielellä itseämme kannustaen. Tärkeää asenteen lisäksi punttisalilla on myös, että asentomme oikea, painot sopivat, otteemme pitää ja että teemme säännöllisiä toistoja. Sama pätee sisäisen voiman kasvattamiseen.

Tervetuloa mukaan tutustumaan meditaatioon ja kasvattamaan sisäistä voimaasi!

Tilisiirto kurssimaksusta 22.8. mennessä. Hinnat ja ohjeet maksamiseen Maksaminen- valikosta.

Lokakuu:

IRTI AHDISTUKSESTA

Sunnuntaina 27. lokakuuta klo 10-13
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti, Helsinki
Opettajana: Lekmo Kelsang

Aina ei ahdista, mistä se siis meille kertoo? Kertooko se sen, että ahdistus ei ole pysyvä olotila ja että voimme ajan kanssa oppia pois ahdistuksesta? Opimme käsittelemään ahdistavia, stressaavia ja kielteisiä ajatuksiamme rakentavasti ja olemaan antamatta niille kasvuenergiaa, ja opimme menetelmiä sen sijaan tuntea mielemme kaikessa laajuudessaan ja levollisuudessaan.

Tilisiirto kurssimaksusta 24.10. mennessä. Hinnat ja ohjeet maksamiseen Maksaminen- valikosta.

Joulukuu:

ARVOSTUKSEN ALKUJA

Sunnuntaina 8. joulukuuta klo 10-13
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Oletko tuntenut joskus, miksei useinkin, että vaikka olisit tehnyt kaikkesi toisten hyväksi, sitä ei arvosteta? Olet antanut kaikkesi ja tehnyt parhaasi, mutta saat osaksesi halveksuntaa, kritiikkiä eikä toisten kanssa toimeentulemisesta meinaa tulla yhtään mitään? Ehkä näin on käynyt työpaikallasi tai jopa kotonasi. Tämä on hyvin yleistä ja hyvin kuluttavaa.

Buddhalaisuudessa kehitetään tähän lääkkeeksi hyväksyntää, arvostamista ja aitoa rakkautta. Vastoinkäymisille myöntyminen, itsensä ja toisten kunnioitus, arvostaminen ja aito rakkaus ovat arvokkaita työkaluja tällaisiin tilanteisiin. Ne tuntuvat sydämissämme hyvin erilaisilta velvoittaviin odotuksiin ja hyväksymättömyyteen verrattuna.

Voimme opetella tuntemaan näitä tasapainoisia mieliä. Voimme säteillä lämpimiä ajatuksia ja tunteita toisten suuntaan huolimatta siitä, että he saattavat tehdä elämästämme joskus vaikeaa. Nämä tunteet rauhoittavat mieltämme, tuovat aitoa sisäistä onnen tunnetta ja vähitellen muutkin tulevan huomaamaan nämä jalot puolemme.

Näihin lämpimiin tunteisiin pääsemme, kun olemme sinut itsemme kanssa. Näemme itsemme kehittyvänä, hyvänä ihmisenä ja hyväksymme toiset sellaisina kuin he ovat – hyvinä ihmisinä, täynnä potentiaalia.

Kurssilla kehitämme tätä voimavaraa niin joululomien kohtaamisiimme, kuin kohtaamisiimme yleisestikin.

Tilisiirto kurssimaksusta 5.12. mennessä. Hinnat ja ohjeet maksamiseen Maksaminen- valikosta.