Luonnollinen tila on tyytyväisyys 

Verkkokurssi, joka sopii jokaiselle!

Tiistaisin 9., 16. sekä 23.2.2021
Opettajana: Lekmo Kelsang
Tiistaisin klo 18-19:15
Videoluento on katseltavissasi viikon ajan.

Ulkoisessa tilanteessamme tuntuu aina olevan jotain, mitä haluamme muuttaa, saada tai saavuttaa – asioita on vaikeaa ottaa sellaisena kuin ne ovat. Kun esimerkiksi huomaamme olevamme tilanteessa, josta emme pidä tai johon emme voi vaikuttaa, olemme tyytymättömiä ja koemme usein turhautumisen ja pettymyksen tunteita. Myöskään näitä tunteita emme useinkaan osaa ottaa neutraalisti vastaan ja käsitellä, joten luisumme niiden mukana haitallisille mielen urille ja silloin saatamme jopa pahentaa ulkoista tilannettamme. 

Näiden haitallisten tunteiden tukkiessa mielemme luonnollisen levollisuuden ja tyytyväisyyden tilan, etsimme hädissämme nautintoa mielemme ulkopuolelta asioista, joiden oletamme tuovan meille helpotusta näistä kipeistä tunteista. Ehkä syömme tai juomme liikaa sitä, mikä lopulta saa meidät sairaaksi tai ehkä ruutuaikamme vain kasvaa ja kasvaa. Väistellessä tunteitamme, haemme hetken helpotusta vääristä asioista ja jopa haitallisesta toiminnasta. 

Teemme tällä kurssilla tärkeitä havaintoja näistä ulkoisista tavoista, joilla väistelemme kipeitä tunteitamme sekä taustalla olevasta tähän väistelyyn ohjaavasta levottomasta ja tyytymättömästä mielentilasta. Opettelemme myös katkaisemaan luisumisen näille vanhoille mielen urille, löytämään kykymme pysyä tyytyväisenä sekä palauttamaan huomiomme yhä uudelleen takaisin tyytyväisyyteen, sisälle sydämeemme: palkitsevaan ja aitoon onnellisuuden tunteeseen ja levollisuuteen. 

Pysyessämme tässä tyytyväisyyden tilassa huomaamme kykymme tuntea aitoa mielihyvää sekä jopa aitoa rakkautta ja yhteenkuuluvuutta – ulkoiset tilanteemme on tällöin myös helpompaa ratkaista tai hyväksyä. Siinä tilassa meiltä ei puutu mitään ja meillä on jo kaikki – meillä on mistä itse ottaa ja meillä on mistä antaa toisille.

“Always be content. If you practice contentment, even though you have no wealth, you are rich.”
Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu tästä

– Saat vahvistuksen sähköpostiisi.
– Saat sähköpostiisi linkin verkkoluennolle, noin tunti ennen aloitusta.
– Linkki on katseltavissasi viikon ajan.
– Huomioithan, että linkki on vain ilmoittautuneen henkilökohtaiseen käyttöön. Sitoudut siihen, ettet jaa sitä muille.

Hinta ja maksutiedot:
10€ /kerta.
– Voit ostaa joko yhden luennon tai useamman luennon kerralla.
– Maksuohjeet tilisiirtoon löytyvät ilmoittautumisen yhteydessä ja uudelleen vahvistussähköpostista.

Huomioi:
Pankkisiirrot kestävän muutaman päivän. Mikäli ilmoittaudut samana päivänä, niin jätä ilmoittautumislomakkeeseen viesti ”maksettu xx.xx.xxxx” – kiitos. Sitten lähetä vielä kuvakaappauksena tai valokuvana kuitti maksustasi osoitteeseen info@sumatikirti.fi, niin kaikki on valmista.

– Mikäli sinulla on taloudellisia haasteita, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse info@sumatikirti.fi tai yhteydenotto-lomakkeen kautta täältä
– Kerro lyhyesti tilanteestasi ja tilannekohtaisesti tulemme vastaan maksuissa.

 

Date

09 - 23 helmi 2021

Time

18:00 - 19:15