Ilmainen yleisöluento Lielahden kirjastossa

Tämä luento on kasvokkain, koronarajoitusten sen salliessa! Ensimmäiset 20 ilmoittautunutta pääsevät luennolle mukaan, jotta pystymme pitää turvavälejä. Käytäthän ystävällisesti myös kasvomaskia. Yleisöluentoon on tällä hetkellä tilaa.

Seuraamme koronatilannetta ja suosituksia, ja päivitämme tätä tapahtumaa sen mukaan!

KATSO VIDEOESITTELY TÄSTÄ

Torstai 19.8.2021 
Opettajana: Lekmo Kelsang 
Klo 17-18 
Lielahden kirjasto, Monitoimitila Tuike, Tampere

Kiinnostaako meditaatio? Tule kysymään siitä.

Moderni suomalainen buddhalaisnunna esittelee buddhalaisen meditaatioharjoituksen meille moderneille ihmisille.

Meditaatioharjoituksella voimme oppia pitämään silmällä mieltämme ja oppia hetki hetkeltä erottelemaan hyödyllisten ja haitallisten ajatustemme välillä – ihan samoin kuin teemme ulkoisten asioidemme kanssa. Voimme opetella ymmärtämään mitkä ajatukset ovat hyödyllisiä ja johtavat onnellisuuteen, ja mitkä puolestaan ovat haitallisia johtaen kärsimykseen, sekä voimme oppia kuinka kehittää hyödyllisiä ajatuksia ja kuinka hellittää haitallisista ajatuksista.

Meillä on siis mahdollisuus tarkastella mieltämme samalla tavoin kuinka usein tarkastelemme ulkoisia asioitamme. Tätä voimme kutsua leikkisästi vaikkapa mielen ’konmaritukseksi’.

Moderni kadampabuddhalainen meditaatioharjoitus ei tarkoita katoamista jonnekin erakoksi, vaan se läpivalaisee koko elämämme ja sen hetkisen elämäntilanteemme. Tämänkaltainen harjoittelu nimenomaan tähtää mielemme kehittämiseen arkemme avulla. Tämä harjoitus myös sopii kaikille; kaikista ikäluokista kaikkiin kansallisuuksiin ja sukupuoleen katsomatta.

Se, että otamme arjen kiireen keskellä aikaa tutustuaksemme aiheeseen ja omiin ajatuksiimme, ja että teemme arjessamme aikaa meditaatioharjoitukselle, on viisautta. Kun varaamme aikaa päivittäin meditaatioharjoitukseemme, se ei ole itsekästä. Meditaatioharjoituksella voimme oppia pitämään silmällä mieltämme ja oppia hetki hetkeltä erottelemaan hyödyllisten ja haitallisten ajatustemme välillä. He, jotka pystyvät tähän, ovat todella viisaita.

 

Lekmo Kelsang

Tällä luennolla Lekmo Kelsang esittelee modernin meditaatioharjoituksen, vastaa kysymyksiisi ja ohjaa pienen harjoituksen. Hän on suomalainen buddhalaisnunna. Hän muutti Englantiin kadampabuddhalaiseen keskukseen vuonna 2005 ja sai nunnanvihkimyksensä vuonna 2007 Englannissa. Siitä lähtien hän on harjoittanut näitä menetelmiä arjessaan ja opettanut niitä eteenpäin Pohjanmaalla, Helsingissä ja Tampereella. Hän on myös jatkuvasti mukana kadampabuddhalaisissa jatkokoulutusohjelmissa. Lekmoa on helppo lähestyä ja hän opettaa rauhallisella ja käytännönläheisellä tavalla.

 

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu viimeistään 18.8. mennessä, kiitos :)
Ilmainen.

Ilmoittaudu tästä

Date

19 elo 2021

Time

17:00 - 18:00

Sijainti

Lielahden kirjasto, monitoimitila Tuike
Tampere
Kategoriat
Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus

Järjestäjä

Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus