Moderni buddhalaisuus

Kuka Buddha on?

Buddha Shakyamuni

Sanalla ”Buddha” voidaan viitata joko historialliseen Buddha Shakyamuniin tai keneen tahansa, joka on saavuttanut täyden valaistumisen. Sanskritin kielessä buddha tarkoittaa ’herännyttä’ eli henkilöä, joka on herännyt tietämättömyyden unesta ja näkee asiat niin kuin ne todella ovat. Lue lisää.

Kadampabuddhalaisuus

Atisha

Kadampabuddhalaisuus on mahayanabuddhalainen koulukunta, jonka perustana ovat suuren intialaisen buddhalaisen mestarin Atishan (982–1054) opetukset. Lue lisää.

Je Tsongkhapa

Je Tsongkhapa eli Sumatikirti

Myöhemmin kadampaperinne kukoisti Tiibetissä erityisesti Je Tsongkhapan (1357–1419) opetusten myötä. Je Tsongkhapa tunnetaan myös nimillä Losang Dragpa ja Sumatikirti. Lue lisää.

Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Geshe Kelsang Gyatso eli Geshe-la

Viime vuosikymmeninä yksi tärkeimmistä kadampabuddhalaisuuden edistäjistä on ollut opettajamme ja keskuksemme perustaja, Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche eli Geshe-la. Lue lisää.

Moderni kadampabuddhalaisuus

Geshe-la on perustanut kadampabuddhalaisten opetusten edistämiseksi järjestön Uusi kadampaperinne – Kansainvälinen kadampabuddhalainen liitto (engl. NKT-IKBU). Se on yli 1200 buddhalaisen keskuksen ja ryhmän yhdistys, jonka inspiraationa ja ohjenuorana muinaiset kadampabuddhalaiset mestarit ja heidän opetuksensa toimivat. Lue lisää.

Festivaalit

Saat videoon suomenkielisen tekstityksen näin: 1) Laita tekstitys päälle klikkaamalla ”CC” 2) Muuta kieli suomeksi: Settings > Subtitles: Finnish

Vuosittain järjestetään useita kansainvälisiä kadampabuddhalaisia festivaaleja Englannissa, muualla Euroopassa sekä ympäri maailmaa. Festivaalit tarjoavat tilaisuuden saada opetuksia kaikkein kokeneimmilta opettajilta sekä tavata muita harjoittajia kaikkialta maailmasta.

Festivaaleista löydät tietoa täältä. Voit tutustua aikaisempien vuosien festivaalien kuviin ja videoihin täällä.

Kirjoja kadampabuddhalaisuudesta

Geshe Kelsang Gyatson kaikki kirjat on kustantanut Tharpa Publications. Kirjoja on julkaistu englanniksi ja yhä enenevässä määrin myös muilla kielillä.

Voit tilata kirjoja, rukouksia ja buddhalaista taidetta kustantajan verkkokaupasta.

Geshe-lan kirjoista kaksi, Modern Buddhism ja How to Transform Your Life, ovat ladattavissa ilmaiseksi e-kirjoina. Kirjoista jälkimmäinen on käännetty ruotsiksi, ja se löytyy myös ilmaisena e-kirjana nimellä Hur du kan omvandla ditt liv.

Lisätietoa englanniksi

Lisätietoa kadampabuddhalaisuudesta löydät täältä.