Moderni buddhalaisuus

Buddhan opetukset

Tuotuna tähän päivään

Moderni kadampabuddhalaisuus tuo Buddhan opetukset tähän moderniin aikaan. Modernin kadampabuddhalaisuuden on perustanut meditaation mestari ja korkeasti kouluttautunut Venerable Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche.

Moderni kadampabuddhalaisuus perustuu Buddhan alkuperäisiin opetuksiin. Opetukset tuodaan tähän päivään selkeällä ja systemaattisella tavalla, jonka jokainen kansalaisuuteen, ikään tai sukupuoleen katsomatta voi helposti ymmärtää ja ottaa mukaan arkeen.

LUE LISÄÄ

Modernista kadampabuddhalaisuudesta

Kuka Buddha on?

Sanalla ”Buddha” voidaan viitata joko historialliseen Buddha Shakyamuniin tai keneen tahansa, joka on saavuttanut täyden valaistumisen. Sanskritin kielessä buddha tarkoittaa ’herännyttä’ eli henkilöä, joka on herännyt tietämättömyyden unesta ja näkee asiat niin kuin ne todella ovat.

Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche​

Viime vuosikymmeninä yksi tärkeimmistä kadampabuddhalaisuuden edistäjistä on ollut opettajamme ja keskuksemme perustaja, Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche eli Geshe-la.

Kadampabuddhalaisuus

Kadampabuddhalaisuus on mahayanabuddhalainen koulukunta, jonka perustana ovat suuren intialaisen buddhalaisen mestarin Atishan (982–1054) opetukset.

Moderni kadampabuddhalaisuus

Geshe-la on perustanut kadampabuddhalaisten opetusten edistämiseksi järjestön Uusi kadampaperinne – Kansainvälinen kadampabuddhalainen liitto (engl. NKT-IKBU). Se on yli 1200 buddhalaisen keskuksen ja ryhmän yhdistys, jonka inspiraationa ja ohjenuorana muinaiset kadampabuddhalaiset mestarit ja heidän opetuksensa toimivat.

Je Tsongkhapa

Myöhemmin kadampaperinne kukoisti Tiibetissä erityisesti Je Tsongkhapan (1357–1419) opetusten myötä. Je Tsongkhapa tunnetaan myös nimillä Losang Dragpa ja Sumatikirti.

”I am only one, whereas others are countless, so how can I be concerned for myself alone while I neglect others? My happiness and suffering are insignificant when compared with the happiness and suffering of countless other living beings.”

Venerable Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Buddhist monk