Monella saattaa olla toive meditoida tai ottaa selvää buddhalaisuudesta, mutta kuinka aloittaa?

Yleisimmät kysymykset & vastaukset niihin

Mitä tunneilla tapahtuu?

Viikkotunnit Sumatikirti kadampabuddhalaisessa keskuksessa ovat hyvä tapa aloittaa. Olet ehkä jo aloittanut buddhalaisuuden tutkimisen lukemalla kirjoja itseksesi, mutta mielemme harjoittaminen meditaatiolla vaatii ohjausta pätevältä ohjaajalta. Myös kanssaharjoittajien tuki on korvaamatonta.

Tunti alkaa yksinkertaisella ohjatulla hengitysmeditaatiolla, joka rauhoittaa mieltä sekä vähentää stressiä, kireyksiä ja häiriöihin keskittymistä. Tämän jälkeisessä opetuspuheessa käsitellään sitä kuinka meditaatiot ja buddhalaiset näkemykset voidaan tuoda osaksi arkea. Aiheet käsittelevät ihmissuhteidemme parantamista, itseluottamuksen kehittämistä, sisäisen rauhan lisäämistä sekä stressin käsittelyä.

Tunnin päätteeksi tehdään ohjattu meditaatio, joka auttaa saamaan käsitellystä aiheesta kokemusta. Jos tunti on live-lähetys, sinulla on mahdollisuus kysyä tarkentavia kysymyksiä ja keskustella aiheesta chatti-boksin kautta, jotta harjoitus on mahdollisimman hyvin ymmärretty.

Mitä saan näistä tunneista?

Tunneilla saat mahdollisuuden rauhoittaa mieltäsi sekä voit palata arkeesi rentoutuneena ja virkistyneenä. Tunnit tarjoavat sinulle uusia näkökulmia ja työkaluja stressin, ahdistuksen ja ongelmien käsittelyyn. Ne myös auttavat sinua voittamaan negatiivisia mielentiloja kuten vihaa ja kateutta sekä kehittämään positiivisia mielentiloja kuten malttia ja rakkautta.

Opetuspuhe ja ohjatut meditaatiot tarjoavat sinulle perustan voimallisen meditaatioharjoituksen aloittamiseen. Säännöllisellä meditaatioharjoituksella on seuraavia hyötyjä:

  • vähentää stressiä.
  • vie yli ahdistuksesta ja murehtimisesta.
  • tuo sisäistä rauhaa ja hyvinvoinnin tunnetta.
  • antaa selkeyttä ongelmiemme ratkaisua varten.
  • auttaa meitä asioimaan haastavien ihmisten kanssa ja haastavissa tilanteissa.
  • lisää viisauttamme.

Kenelle nämä tunnit on tarkoitettu?

Meditaatiotuntimme on tarkoitettu taustasta, vakaumuksesta tai iästä riippumatta kaikille, jotka haluavat oppia meditoimaan. Ne on suunniteltu siten, että ne antavat opastusta buddhalaiseen meditaatioon, opetuksiin ja harjoituksiin. Buddhalaisuus on uskonto, josta jokainen voi valita mitä opetusten näkökulmia omaksuu ja pitää hyödyllisinä eikä muusta kannata murehtia!

Kuinka harjoittelen kotona itsenäisesti?

Opittuamme joitain mielemme kehittämisen menetelmiä, voimme jatkaa näitä meditaatioita ja harjoituksia itse. Jos laitamme nämä harjoitukset käytäntöön, koemme kuinka mielemme vähitellen rauhoittuu yhä enemmän, ongelmamme vähenevät ja ihmissuhteemme paranevat.

Juuri tällä hetkellä mukaan tuleminen on todella helppoa, koska tunnit striimataan YouTuben kautta ja voit osallistua mistä haluat ja milloin haluat. Tunti pysyy katseltavissasi viikon, joten voit myös palata siihen ja tehdä sen useita kertoja.  

Ilmoittauduttuasi sekä maksettuasi saat sähköpostiisi linkin noin tunti ennen aloitusta ja olet vain yhdellä klikkauksella mukana. Tervetuloa!

”Being patient means to welcome wholeheartedly whatever arises.”

Venerable Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Buddhist monk