Mitä Sumatikirti KBK tarjoaa

Kurssit, tapahtumat & opinnot

Sumatikirti KBK tarjoaa verkossa ja kasvokkain viikoittaisia ns. ​​’drop-in’ luentoja, viikonlopputapahtumia, ilmaisluentoja ja syventävää opinto-ohjelmaa. Napsauta alla olevia vaihtoehtoja saadaksesi lisätietoja uusimmista kursseistamme.

*HUOM. 20.7.2022 Tiedotus! Verkossa striimattava kurssiohjelma on peruuntunut, lukuunottamatta perjaintain syventäviä opintoja. Olemme siirtyneet kasvokkain pidettäviin kursseihin. Ole yhteydessä, jos toivot paikkakunnallesi kurssia.

*PERUTTU//Ymmärrä mieltäsi

Kaikki haluavat olla onnellisia koko ajan. Mutta jos joku kysyisi meiltä, ​​kuinka tämä saavutetaan, meillä ei olisi selkeää vastausta – onko sinulla siihen vastausta?

Onnellisuus on mielentila. Jos ymmärrämme mielemme, koemme onnen. Meditaatiotekniikoiden avulla voimme oppia olemaan onnellisia ja tuntemaan olomme vapaiksi.

Tällä kurssilla saamme molemmat: opimme mielemme toiminnasta ja päivittäisten ongelmien ratkaisemisesta sekä saamme käytännön neuvoja meditaatioon, mukaan lukien ohjattuja meditaatioita.

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

*PERUTTU//Opi meditoimaan

Meditaation tarkoitus on tehdä mielestämme tyyni ja rauhallinen.

Jos mielemme on rauhallinen, olemme vapaita huolista ja henkisestä epämukavuudesta, ja siten koemme todellista onnea; mutta jos mielemme ei ole rauhallinen, meidän on hyvin vaikeaa olla onnellisia, vaikka eläisimmekin parhaimmissa olosuhteissa.

Jos harjoittelemme meditaatiota, mielemme muuttuu vähitellen yhä rauhallisemmaksi sekä koemme yhä puhtaampaa onnellisuutta. Lopulta voimme pysyä onnellisina koko ajan, vaikeimmissakin olosuhteissa.

Tule mukaan tälle kurssille rakentaaksesi perustan vahvalle meditaatioharjoitukselle ja löytääksesi rauhan sisältäsi.

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

*PERUTTU//Nauti meditoinnista

Avainasemassa meditaatiossa on oman potentiaalin tunnistaminen ja lempeä tapa harjoitella pitkäjänteisesti pikkuisen päivittäin. 

Meditaatiossa harjoittelemme hellittämään ahdistavista ajatuksista ja tunteista tuomalla huomiotamme rauhalliseen hengityksen tuntemukseen. Rauhallisen hyvän sydämen tunnistaminen ja todella omasta puhtaasta potentiaalistamme vakuuttuminen – mieleni on rauhallinen ja selkeä – tuo sisältäpäin syvää rentoutta ja rauhaa. Voimme oppia nauttimaan itse harjoituksesta ja rentoutua mielemme palatessa luonnolliseen rauhalliseen tilaansa. 

Tämä puolituntinen lisää sisäistä rauhaamme ja onnellisuuttamme. Se myös auttaa parantamaan ihmissuhteitamme ja auttaa päivittäisten ongelmiemme ratkomisessa.

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

*PERUTTU//Meditaatiorutiinin rakentaminen

Uusien rutiinien luominen voi kuulostaa suurelta vaivalta! Tällä kurssilla katsotaan sitä!

Ponnistelu ja rutiinien luominen voivat kuulostaa ankaralta ja voi jopa kuulostaa siltä, ​​että puristamme tai ponnistelemme tuloksia. Joskus me – kilpailuasenteisina länsimaalaisina – saatamme tuoda kilpailuasenteemme myös henkiseen harjoitteeseemme. Buddhalaisuudessa puhutaankin ’iloisesta ponnistuksesta’, mutta silti sekin kuulostaa ponnistelulta ja meditaatiorutiinin rakentaminen näyttää vaativan vaivaa?

Tämä kurssi auttaa meitä ylläpitämään inspiraatiota ja energiaa harjoittelussamme. ”Olen inspiroitunut harjoittelemaan meditaatiota, harrastan mielelläni meditaatiota, rakastan meditaatioharjoittelua, nautin meditaatioharjoittelusta” – nämä ovat kaikki ponnistelun muotoja ja ihan muuta kuin ”minun täytyy ponnistella”, ”minun todella pitäisi harjoitella”…

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

Ilmaiset yleisöluennot

Meillä kaikilla on niitä hetkiä, kun olomme on rauhallinen ja silloin elämämme tuntuu hyvältä ja mukavalta. Vastaavasti koemme myös paljon stressaavia, ahdistavia ja kuormittavia tunnetiloja eikä elämä silloin oikein tunnu sujuvan.

Meditaatio on menetelmä, jonka avulla tutustumme tunnetiloihimme ja omaan mieleemme. Tämän menetelmän avulla opimme erottelemaan mitkä mielentilat ovat luontainen osa mieltämme ja mistä taas on hyvä hellittää kokonaan.

Luennoilla Lekmo kertoo meditaatiosta ja modernin buddhalaisuuden opetuksista ja siitä, kuinka säilyttää rauhallinen, positiivinen ja viisas mieli. Keskustelemme miten ymmärtää omaa mieltämme ja erityisesti sitä, kuinka voimme saada mielemme aina takaisin hallintaan ja rauhalliseen olemisen tilaan. Teemme myös hengitysmeditaatio-harjoituksia. Tule vain rohkeasti mukaan!

Lekmo Kelsang

Lekmo Kelsang on suomalainen buddhalaisnunna. Hän muutti Englantiin kadampabuddhalaiseen keskukseen vuonna 2005 ja sai nunnanvihkimyksensä vuonna 2007 Englannissa. Siitä lähtien hän on harjoittanut näitä menetelmiä arjessaan ja opettanut niitä eteenpäin Pohjanmaalla, Helsingissä ja Tampereella. Hän on myös jatkuvasti mukana kadampabuddhalaisissa jatkokoulutusohjelmissa. Lekmoa on helppo lähestyä ja hänen tyylinsä opettaa on lempeä, keskusteleva ja rauhallinen. Hän tuo aina opetuksissa esiin meissä piilevät mahdollisuudet, koska on myös itsekin kokenut näiden menetelmien tarjoaman muutosvoiman. Hän käyttää arkeen sopivia ja käytännöllisiä esimerkkejä avaamaan Buddhan selkeitä ja syvällisiä neuvoja.

Mukaan mahtuu saapumisjärjestyksessä aina tilan sallima määrä. Tervetuloa!

*PERUTTU//Ikiaikainen parantava harjoitus

Buddhalainen ”Ottamisen ja antamisen” – meditaatioharjoitus on yksi tehokkaimmista menetelmistä sydämemme avaamisessa sekä henkisten ja fyysisten sairauksien parantamisessa.

Tällä muinaisella parantamistekniikalla on voima kehittää henkistä rauhaa ja onnellisuutta. Harjoitus on myös erityisen hyödyllinen tilanteissa, joissa saatamme tuntea olomme voimattomaksi, kun haluaisimme auttaa muita tai voittaa vastoinkäymisiä.

Tämän päiväretriitin aikana Lekmo Kelsang ohjaa näitä poikkeuksellisen hienoja meditaatioita rakkauden antamisesta ja kärsimyksen poistamisesta. Tällä tavoin osallistumme aktiivisesti negatiivisuuden poistamiseen maailmasta ja rakastavan ystävällisyyden levittämiseen. Tällä harjoituksella tuhoamme myös oman kärsimyksemme ja ongelmiemme lähteen ts. ego-tarrautumisen mielen, puhdistamme sairautemme ja lisäämme henkistä voimaamme.

Tämän retriitin lopussa olet tutustunut tähän harjoitukseen tai syventänyt harjoitustasi siitä ja ymmärrät kuinka voit käyttää näitä meditaatioita jokapäiväisessä elämässäsi hyödyttääksesi sekä itseäsi että muita.

Aikataulu 

 • Saapuminen klo 09:45
 • 1. sessio klo 10-11:30
 • Lounastauko 11:30-12:30 (voit varata mukaasi kasvisruokavalion purtavaa)
 • 2. sessio klo 12:30-14:00
 • Teetauko klo 14:00-14:30
 • 3. sessio klo 14:30-16:00

Videolla Lekmo kutsuu sinut mukaan:
https://youtu.be/S2e4S7ZDEn8

Varaa paikkasi viimeistään 27. marraskuuta mennessä. Varausaika umpeutunut ja kurssi peruuntuu.

Kehity taitavaksi meditoijaksi

Lisätiedot tulossa pian…

Tervetuloa!

Aikaa meditaatiolle, aikaa itselle

Lisätiedot tulossa pian…

Tervetuloa!

Pohjoismainen Dharmajuhla (englanninkielinen tapahtuma)

Enjoying the happiness of a pure mind
Meditations to transform our world

At this year’s Nordic Dharma Celebration, taking place in Copenhagen, we will discover how our mind has the power to create our reality and how a pure mind can create a pure world. As our mind changes, so our world changes.

NORDIC DHARMA CELEBRATION:  11th – 13th NOVEMBER, 2022

Through listen to teachings, practicing meditation and receiving the blessing empowerment of Vajrasattva, the Buddha of purification, we will learn how to remove the obstacles and negativity in our mind so that we can experience a happiness that lasts.

An empowerment is a special guided meditation, where we receive the blessings of a particular Buddha. The teachings will be based upon what is known as the “four powers of purification” and we will also learn to recite Vajrasattva’s mantra.

Through attending this event, together with people from the entire Nordic region, you will learn how purifying the mind is the basis for our future happiness and spiritual development. These meditations bring many benefits for our self, others and our world – including a more meaningful and enjoyable life.

Everyone is welcome to join this special event and celebration!

Dates, schedule, registration and contributions

The event takes place over the weekend Friday 11th to Sunday 13th November 2022 at Kadampa Meditation Centre, Copenhagen and will be taught by the Nordic Spiritual Director, Gen Kelsang Dragpa.

It is possible to attend for all or part of the event.   The schedule is

Friday 11/11/2219.00 – 20.30Introduction and teaching
   
Saturday 12/11/2208.30 – 9.30Meditation
 11.00 – 13.00Empowerment
 15.00 – 16.30Teaching
 17.45 – 18.45Wishfulfilling Jewel puja
   
Sunday 13/11/229.00 – 10.00Meditation
 11.00 – 12.30Teaching
 14.30 – 16.00Teaching

Registration for the event is now open. If you have questions, you can contact us here.

Contributions towards the event are given below

Whole event550
DKK
Friday & Saturday375
DKK
Saturday & Sunday475
DKK
Saturday only325
DKK
Recorded Online550
DKK

With your booking, you can also order a vegetarian lunch for 110 DKK for Saturday or Sunday to eat at the Centre.

Haluaisitko matkustaa tapahtumaan yhdessä? Ota yhteyttä: opettaja@sumatikirti.fi

Syventävät meditaatio-opinnot

Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta keskuksissa ympäri maailmaa.

Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta kadampa-keskuksissa ympäri maailmaa. Kaksi muuta ovat ’yleisohjelma’ (engl. General Program, meillä mm. Nauti meditoinnista ja viikonloppukurssit kuuluvat tähän) ja ’opettajakoulutusohjelma’ (engl. Teacher Training Program). Näillä opinto-ohjelmilla on vuosisatoja taaksepäin ulottuva perinne, mutta ne on mukautettu modernin maailman ihmisille. Jokainen näistä ohjelmista on arvokas ja henkilö voi liikkua niiden välillä toiveidensa sekä olosuhteidensa mukaan. Nämä kolme ohjelmaa ovat kadampa-keskusten päätarjonta. Voit lukea niistä lisää täältä

Perustaohjelmassa opiskellaan läpi kuusi Geshe Kelsang Gyatso Rinpochen kirjaa. Ryhmä kokoontuu verkossa kolme kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin kuuntelemaan opetuksia tekstistä ja keskustelemaan tekstin merkityksestä, meditoimaan johtopäätöksiä ja opettelemaan kuinka soveltaa opetuksia jokapäiväiseen elämään. Säännöllinen johdonmukainen ryhmässä opiskelu on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi integroida Buddhan opetukset jokapäiväiseen elämään.

Perustaohjelmassa opiskelun tärkeimmät hyödyt ovat edistyminen hengellisellä polulla, kun ymmärrys ja kokemus dharmasta (Buddhan opetuksista) kasvaa, mieli ja elämä paranee, viisautemme ja myötätuntomme lisääntyvät ja pystymme paremmin auttamaan muita.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Ole ensisijaisesti yhteydessä sähköpostitse Lekmo Kelsangiin osoitteeseen opettaja@sumatikirti.fi

Voit keskustella hänen kanssaan, että olisitko valmis aloittamaan perustaohjelmassa, (johon voi liittyä mukaan, vaikka se olisi jo käynnissä) vai olisiko yleisohjelma vielä tässä vaiheessa parempi vaihtoehto sinulle.

Opiskelemme englanninkielistä kirjaa, mutta pärjäät todennäköisesti pitkälle perusenglannilla. Asioita myös selitetään ja avataan suomeksi. Olemme aloittaneet Geshe Kelsangin teoksen The New Eight Steps to Happiness – the buddhist way of loving kindness Voit tutustua kirjaan tästä

 • Olet osa ryhmää, joten saat tukea ja opit toisilta.
 • Jäsennelty lähestymistapa oppimiseen, käyden läpi yhtä kirjaa kerrallaan.
 • Valmistaudut jokaiselle tunnille lukemalla ja pohtimalla etukäteen sovittuja sivuja.
 • Priorisoit osallistumisen jokaiselle tunnille, jotta voimme edistyä ryhmänä.
 • Saat pääsyn tuntien jälkitallenteisiin.
 • Osallistut joko etänä TAI kasvokkain.
 • Vähintään 15-20 minuuttia keskusteluja kullakin tunnilla.
 •  Säännöllinen erillinen keskustelutunti.

Rauhallisen olemisen Podcast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vastauksia

Usein kysytyt kysymykset ja niihin vastaukset

Ei tarvitse. Kuka tahansa voi oppia meditaation perusteet ja kokea sen hyödyt. Buddhalaisuus on ei-evankelinen uskonto. Buddhalaiset kunnioittavat kaikkia ihmisiä ja auttavat mielellään kaikkia riippumatta siitä, kuuluvatko he johonkin toiseen uskoon tai ei. Voit ottaa opetuksista käyttöösi juuri sen verran, kuin mitä tunnet tarvitsevasi ja minkä koet hyödyllisenä.

Meditaatio on tutustumista mielemme hyveeseen. Hyveitä ovat mielentilat kuten rauhallisuutemme, ystävällisyytemme, toisten huomioon ottaminen, empatia, myötätunto ja viisaus. Meditaatio ei ole mystistä ja se on turvallista. Menetelmänä se on hyvin käytännöllistä mielen hallinnan opettelua. Opettelemme tunnistamaan, vähentämään ja poistamaan negatiiviset mielentilamme ja lisäämään positiivisia mielentilojamme, hyveitämme. 

Ei tarvitse. Tarvitset vain toiveen kehittää itseäsi ja elämäsi laatua.

Yleinen yksittäisen luennon rakenne on sellainen, että alussa teemme vähän hengitysmeditaatiota rauhoittaaksemme mieltämme enimmästä levottomuudesta. Sitten seuraa opetuspuhe, jonka jälkeen keskustellaan ja lopuksi vielä meditoidaan illan aiheesta. Meditaatiot ovat ohjattuja.

Kyllä! Voit vapaasti tulla mukaan milloin haluat. Koko sarjaan osallistuminen on erittäin hyödyllistä, koska jokainen luento rakentuu edellisen varaan. Jokainen luento opetetaan kuitenkin siten, että jos osallistut vain yhdelle tunnille, hyödyt siitäkin.

Useimpien iltaluentojen hinta on 5-10€ kerta. Koko kurssin voi ostaa kerralla ennen sen alkamista ja tämä tuo ison säästön. Viikonlopputapahtumissa hinnat vaihtelevat. Pidämme myös paljon ilmaisia yleisöluentoja. Syventävissä opinnoissa kuukausimaksu on 25€ kuukaudessa ja ympärivuotinen, mikä auttaa tukemaan keskusta. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä kurssimaksut ovat tärkein tulonlähde ja mahdollistavat toiminnan jatkumisen ja kehittymisen. Näin yhä useampi saa mahdollisuuden päästä vahvistamaan hyveellisiä mielentilojaan. Keskus toimii vapaaehtoisten voimin.

Et mitään, mutta jos haluat tehdä muistiinpanoja, ota kynä ja muistilehtiö mukaan.

Erikoisvaatteita ei tarvita. Tulet vain sellaisena kuin olet.

Vaikka buddhalaisuus ilmestyi ensimmäisen kerran Intiassa yli kaksi ja puoli tuhatta vuotta sitten, sillä on ajaton ja universaali merkitys. Lyhyesti sanottuna Buddha selitti, että kaikki ongelmamme johtuvat hämmentyneestä ja negatiivisesta mielentilasta. Hän opetti menetelmiä vapauttaa mielemme näistä tuhoisista tiloista, siten oivaltaen todellisen onnen ja täyttymyksen. Nämä menetelmät toimivat kaikille mielille, missä tahansa maassa, missä tahansa iässä.

Buddhalaiset pitävät kaikkia Buddhia ja Bodhisattvoja täydellisinä oppaina, esikuvina ja roolimalleina. Siksi he luonnollisesti kehittävät heihin luottamusta ja luottavat heihin hengellisinä oppaina. Luottamus rakentuu loogisiin syihin eivätkä buddhalaiset usko korkeampaan voimaan, joka voisi joko tuomita tai vapauttaa, vaan ottavat vastuun omasta mielestään niin kärsimyksen kuin onnellisuudenkin luojana. Buddhalaiset löytävät inspiraationsa ja voimansa mielensä kehittämiseen sekä Buddhien läsnäolon kokemiseen; meditaation, rukouksen ja erilaisten rituaaliharjoitusten avulla. 

New Kadampa Traditon eli NKT (suom. Uusi kadampa perinne) on globaalia buddhalaisuutta ja omaa modernin lähestymistavan buddhalaisuuteen. Aivan kuten tiibetiläiset omaksuivat luottavaisesti suurten intialaisten mestareiden heille opettamia harjoituksia ja mukauttivat ne omaan kulttuuriinsa, samoin Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche – joka on Uuden Kadampa-perinteen perustaja ja opettajamme – rohkaisee ihmisiä kaikista etnisistä taustoista omaksumaan Buddhan viisauden ja myötätunnon sekä soveltamaan sitä käytäntöön tavalla, joka sopii heidän kulttuuriinsa.

logo-valkoinen-sumatikirti-2021png

Tapahtumakalenteri

Tapahtuma-kalenteri

joulukuu 2022

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Events for 1st joulukuu
No Events
Events for 2nd joulukuu
Events for 3rd joulukuu
No Events
Events for 4th joulukuu
No Events
Events for 5th joulukuu
No Events
Events for 6th joulukuu
No Events
Events for 7th joulukuu
No Events
Events for 8th joulukuu
No Events
Events for 9th joulukuu
Events for 10th joulukuu
No Events
Events for 11th joulukuu
No Events
Events for 12th joulukuu
No Events
Events for 13th joulukuu
No Events
Events for 14th joulukuu
No Events
Events for 15th joulukuu
No Events
Events for 16th joulukuu
Events for 17th joulukuu
No Events
Events for 18th joulukuu
No Events
Events for 19th joulukuu
No Events
Events for 20th joulukuu
No Events
Events for 21st joulukuu
No Events
Events for 22nd joulukuu
No Events
Events for 23rd joulukuu
No Events
Events for 24th joulukuu
No Events
Events for 25th joulukuu
No Events
Events for 26th joulukuu
No Events
Events for 27th joulukuu
No Events
Events for 28th joulukuu
No Events
Events for 29th joulukuu
No Events
Events for 30th joulukuu
No Events
Events for 31st joulukuu
No Events

joulukuu 2022

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Syventävät meditaatio-opinnot
18:00 - 19:30
Olemme aloittaneet etänä Zoom -palvelussa 11.2.2022! Opettajana: Lekmo Kelsang Perjantaisin klo 18-19:30 (rytmi: 3 perjantailuentoa/1 viikko taukoa) Huom. kesätauko alkaa 17.6. jälkeen Hinta: 25€/kuukausi Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta kes , ...
10
11
12
13
14
15
16
Syventävät meditaatio-opinnot
18:00 - 19:30
Olemme aloittaneet etänä Zoom -palvelussa 11.2.2022! Opettajana: Lekmo Kelsang Perjantaisin klo 18-19:30 (rytmi: 3 perjantailuentoa/1 viikko taukoa) Huom. kesätauko alkaa 17.6. jälkeen Hinta: 25€/kuukausi Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta kes , ...
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1