Mitä Sumatikirti KBK tarjoaa

Kurssit, tapahtumat & opinnot

Sumatikirti KBK tarjoaa verkossa ja kasvokkain viikoittaisia ns. ​​’drop-in’ luentoja, viikonlopputapahtumia, ilmaisluentoja ja syventävää opinto-ohjelmaa. Napsauta alla olevia vaihtoehtoja saadaksesi lisätietoja uusimmista kursseistamme.

*HUOM. 20.7.2022 Tiedotus! Verkossa striimattava kurssiohjelma on peruuntunut, lukuunottamatta perjaintain syventäviä opintoja. Olemme siirtyneet kasvokkain pidettäviin kursseihin. Ole yhteydessä, jos toivot paikkakunnallesi kurssia.

*PERUTTU//Ymmärrä mieltäsi

Kaikki haluavat olla onnellisia koko ajan. Mutta jos joku kysyisi meiltä, ​​kuinka tämä saavutetaan, meillä ei olisi selkeää vastausta – onko sinulla siihen vastausta?

Onnellisuus on mielentila. Jos ymmärrämme mielemme, koemme onnen. Meditaatiotekniikoiden avulla voimme oppia olemaan onnellisia ja tuntemaan olomme vapaiksi.

Tällä kurssilla saamme molemmat: opimme mielemme toiminnasta ja päivittäisten ongelmien ratkaisemisesta sekä saamme käytännön neuvoja meditaatioon, mukaan lukien ohjattuja meditaatioita.

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

*PERUTTU//Opi meditoimaan

Meditaation tarkoitus on tehdä mielestämme tyyni ja rauhallinen.

Jos mielemme on rauhallinen, olemme vapaita huolista ja henkisestä epämukavuudesta, ja siten koemme todellista onnea; mutta jos mielemme ei ole rauhallinen, meidän on hyvin vaikeaa olla onnellisia, vaikka eläisimmekin parhaimmissa olosuhteissa.

Jos harjoittelemme meditaatiota, mielemme muuttuu vähitellen yhä rauhallisemmaksi sekä koemme yhä puhtaampaa onnellisuutta. Lopulta voimme pysyä onnellisina koko ajan, vaikeimmissakin olosuhteissa.

Tule mukaan tälle kurssille rakentaaksesi perustan vahvalle meditaatioharjoitukselle ja löytääksesi rauhan sisältäsi.

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

*PERUTTU//Nauti meditoinnista

Avainasemassa meditaatiossa on oman potentiaalin tunnistaminen ja lempeä tapa harjoitella pitkäjänteisesti pikkuisen päivittäin. 

Meditaatiossa harjoittelemme hellittämään ahdistavista ajatuksista ja tunteista tuomalla huomiotamme rauhalliseen hengityksen tuntemukseen. Rauhallisen hyvän sydämen tunnistaminen ja todella omasta puhtaasta potentiaalistamme vakuuttuminen – mieleni on rauhallinen ja selkeä – tuo sisältäpäin syvää rentoutta ja rauhaa. Voimme oppia nauttimaan itse harjoituksesta ja rentoutua mielemme palatessa luonnolliseen rauhalliseen tilaansa. 

Tämä puolituntinen lisää sisäistä rauhaamme ja onnellisuuttamme. Se myös auttaa parantamaan ihmissuhteitamme ja auttaa päivittäisten ongelmiemme ratkomisessa.

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

*PERUTTU//Meditaatiorutiinin rakentaminen

Uusien rutiinien luominen voi kuulostaa suurelta vaivalta! Tällä kurssilla katsotaan sitä!

Ponnistelu ja rutiinien luominen voivat kuulostaa ankaralta ja voi jopa kuulostaa siltä, ​​että puristamme tai ponnistelemme tuloksia. Joskus me – kilpailuasenteisina länsimaalaisina – saatamme tuoda kilpailuasenteemme myös henkiseen harjoitteeseemme. Buddhalaisuudessa puhutaankin ’iloisesta ponnistuksesta’, mutta silti sekin kuulostaa ponnistelulta ja meditaatiorutiinin rakentaminen näyttää vaativan vaivaa?

Tämä kurssi auttaa meitä ylläpitämään inspiraatiota ja energiaa harjoittelussamme. ”Olen inspiroitunut harjoittelemaan meditaatiota, harrastan mielelläni meditaatiota, rakastan meditaatioharjoittelua, nautin meditaatioharjoittelusta” – nämä ovat kaikki ponnistelun muotoja ja ihan muuta kuin ”minun täytyy ponnistella”, ”minun todella pitäisi harjoitella”…

Tämä sopii jokaiselle, tervetuloa mukaan!

Ilmaiset yleisöluennot

Meillä kaikilla on niitä hetkiä, kun olomme on rauhallinen ja silloin elämämme tuntuu hyvältä ja mukavalta. Vastaavasti koemme myös paljon stressaavia, ahdistavia ja kuormittavia tunnetiloja eikä elämä silloin oikein tunnu sujuvan.

Meditaatio on menetelmä, jonka avulla tutustumme tunnetiloihimme ja omaan mieleemme. Tämän menetelmän avulla opimme erottelemaan mitkä mielentilat ovat luontainen osa mieltämme ja mistä taas on hyvä hellittää kokonaan.

Luennoilla Lekmo kertoo meditaatiosta ja modernin buddhalaisuuden opetuksista ja siitä, kuinka säilyttää rauhallinen, positiivinen ja viisas mieli. Keskustelemme miten ymmärtää omaa mieltämme ja erityisesti sitä, kuinka voimme saada mielemme aina takaisin hallintaan ja rauhalliseen olemisen tilaan. Teemme myös hengitysmeditaatio-harjoituksia. Tule vain rohkeasti mukaan!

Lekmo Kelsang

Lekmo Kelsang on suomalainen buddhalaisnunna. Hän muutti Englantiin kadampabuddhalaiseen keskukseen vuonna 2005 ja sai nunnanvihkimyksensä vuonna 2007 Englannissa. Siitä lähtien hän on harjoittanut näitä menetelmiä arjessaan ja opettanut niitä eteenpäin Pohjanmaalla, Helsingissä ja Tampereella. Hän on myös jatkuvasti mukana kadampabuddhalaisissa jatkokoulutusohjelmissa. Lekmoa on helppo lähestyä ja hänen tyylinsä opettaa on lempeä, keskusteleva ja rauhallinen. Hän tuo aina opetuksissa esiin meissä piilevät mahdollisuudet, koska on myös itsekin kokenut näiden menetelmien tarjoaman muutosvoiman. Hän käyttää arkeen sopivia ja käytännöllisiä esimerkkejä avaamaan Buddhan selkeitä ja syvällisiä neuvoja.

Mukaan mahtuu saapumisjärjestyksessä aina tilan sallima määrä. Tervetuloa!

Rakastavan ystävällisyyden retriitti

Löydä rakastavan ystävällisyyden mielen voima.

”Rakkaus on todellinen sisäinen suoja kärsimystä vastaan.”
Geshe Kelsang Gyatso

Tämän urbaanin päiväretriitin aikana katsomme kuinka voimme kultivoida, kasvattaa ja vahvistaa tätä kaunista mielentilaamme ja kuinka voimme tulla itse löytämään sen, ettei ole voimakkaampaa menetelmää ongelmiemme ratkaisuun ja onnellisuuden löytämiseen kuin rakkaus. Tule rohkeasti mukaan olitpa sitten kokeneempi konkari tai vasta ihan uutena asiaan tutustuva.

Aikataulu 

 • Saapuminen klo 9:45
 • 1. sessio klo 10-11:30
 • Lounastauko klo 11:30-13 (voit varata mukaasi kasvisruokavalion purtavaa tai piipahtaa lounaalla joistakin lähellä olevista lounaspaikoista)
 • 2. sessio klo 13-14:30
 • Teetauko klo 14:30-15
 • 3. sessio klo 15-16
 • Teehetki/keskustelu klo 16-16:30 (Voit halutessasi jäädä vielä jutustelemaan)

Varaa paikkasi viimeistään 26. elokuuta mennessä. Tervetuloa!

Sinut epätäydellisyyden suhteen

Vaikka jollain tasolla me kaikki tiedämme ettemme me itse, muut tai elämä voi olla täydellistä koko ajan, on aivan liian helppoa tuntea turhautuneisuutta, stressiä ja ahdistusta, kun suurimman osan aikaa haluamme asioiden olevan täydellisiä.

Tällä meditaatiokurssilla – Lekmo Kelsang’in kanssa – opimme meditaatioita ja harjoituksia jokapäiväistä elämäämme varten. Nämä harjoitukset auttavat meitä tunnistamaan, vähentämään ja päästämään irti epäterveellistä mielentavoista, jotka johtavat tarpeeseen, että asioiden tulisi olla täydellisiä, ennenkuin voisimme olla todella rauhallinen ja onnellinen elämästämme.

Opimme hyväksymään itsemme, toisten ja elämän epätäydellisen luonteen. Opimme olemaan sinut tämän suhteen. Näemme, kuinka tällä tavoin itse asiassa avaamme oven jatkuvaan sisäiseen kasvuun ja kehitykseen, terveisiin ja harmonisiin ihmissuhteisiin sekä kykyyn omaksua ja nauttia kaikesta elämässä, riippumatta siitä mitä eteen tulee.

Tämän lähestymistavan avulla voimme löytää mielenrauhamme uudelleen, sekä kasvavan aidon onnen, kestävyyden ja joustavuuden tunteen jokapäiväistä elämäämme varten.

Aikataulu 

 • Saapuminen klo 10:45
 • 1. sessio klo 11-12:30
 • Tee/lounastauko 12:30-13:15 (voit varata mukaasi kasvisruokavalion purtavaa)
 • 2. sessio klo 13:15-14:30

Varaa paikkasi viimeistään 30. syyskuuta mennessä. Tervetuloa!

Syventävät opinnot

Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta keskuksissa ympäri maailmaa.

Perustaohjelma (engl. Foundation Program) on yksi kadampabuddhalaisuuden tarjoamista kolmesta opinto-ohjelmasta kadampa-keskuksissa ympäri maailmaa. Kaksi muuta ovat ’yleisohjelma’ (engl. General Program, meillä mm. Nauti meditoinnista ja viikonloppukurssit kuuluvat tähän) ja ’opettajakoulutusohjelma’ (engl. Teacher Training Program). Näillä opinto-ohjelmilla on vuosisatoja taaksepäin ulottuva perinne, mutta ne on mukautettu modernin maailman ihmisille. Jokainen näistä ohjelmista on arvokas ja henkilö voi liikkua niiden välillä toiveidensa sekä olosuhteidensa mukaan. Nämä kolme ohjelmaa ovat kadampa-keskusten päätarjonta. Voit lukea niistä lisää täältä

Perustaohjelmassa opiskellaan läpi kuusi Geshe Kelsang Gyatso Rinpochen kirjaa. Ryhmä kokoontuu verkossa kolme kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin kuuntelemaan opetuksia tekstistä ja keskustelemaan tekstin merkityksestä, meditoimaan johtopäätöksiä ja opettelemaan kuinka soveltaa opetuksia jokapäiväiseen elämään. Säännöllinen johdonmukainen ryhmässä opiskelu on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi integroida Buddhan opetukset jokapäiväiseen elämään.

Perustaohjelmassa opiskelun tärkeimmät hyödyt ovat edistyminen hengellisellä polulla, kun ymmärrys ja kokemus dharmasta (Buddhan opetuksista) kasvaa, mieli ja elämä paranee, viisautemme ja myötätuntomme lisääntyvät ja pystymme paremmin auttamaan muita.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Ole ensisijaisesti yhteydessä sähköpostitse Lekmo Kelsangiin osoitteeseen opettaja@sumatikirti.fi

Voit keskustella hänen kanssaan, että olisitko valmis aloittamaan perustaohjelmassa, (johon voi liittyä mukaan, vaikka se olisi jo käynnissä) vai olisiko yleisohjelma vielä tässä vaiheessa parempi vaihtoehto sinulle.

Opiskelemme englanninkielistä kirjaa, mutta pärjäät todennäköisesti pitkälle perusenglannilla. Asioita myös selitetään ja avataan suomeksi. Olemme aloittaneet Geshe Kelsangin teoksen The New Eight Steps to Happiness – the buddhist way of loving kindness Voit tutustua kirjaan tästä

 • Olet osa ryhmää, joten saat tukea ja opit toisilta.
 • Jäsennelty lähestymistapa oppimiseen, käyden läpi yhtä kirjaa kerrallaan.
 • Valmistaudut jokaiselle tunnille lukemalla ja pohtimalla etukäteen sovittuja sivuja.
 • Priorisoit osallistumisen jokaiselle tunnille, jotta voimme edistyä ryhmänä.
 • Saat pääsyn tuntien jälkitallenteisiin.
 • Osallistut joko etänä TAI kasvokkain.
 • Vähintään 15-20 minuuttia keskusteluja kullakin tunnilla.
 •  Säännöllinen erillinen keskustelutunti.

Rauhallisen olemisen Podcast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vastauksia

Usein kysytyt kysymykset ja niihin vastaukset

Ei tarvitse. Kuka tahansa voi oppia meditaation perusteet ja kokea sen hyödyt. Buddhalaisuus on ei-evankelinen uskonto. Buddhalaiset kunnioittavat kaikkia ihmisiä ja auttavat mielellään kaikkia riippumatta siitä, kuuluvatko he johonkin toiseen uskoon tai ei. Voit ottaa opetuksista käyttöösi juuri sen verran, kuin mitä tunnet tarvitsevasi ja minkä koet hyödyllisenä.

Meditaatio on tutustumista mielemme hyveeseen. Hyveitä ovat mielentilat kuten rauhallisuutemme, ystävällisyytemme, toisten huomioon ottaminen, empatia, myötätunto ja viisaus. Meditaatio ei ole mystistä ja se on turvallista. Menetelmänä se on hyvin käytännöllistä mielen hallinnan opettelua. Opettelemme tunnistamaan, vähentämään ja poistamaan negatiiviset mielentilamme ja lisäämään positiivisia mielentilojamme, hyveitämme. 

Ei tarvitse. Tarvitset vain toiveen kehittää itseäsi ja elämäsi laatua.

Yleinen yksittäisen luennon rakenne on sellainen, että alussa teemme vähän hengitysmeditaatiota rauhoittaaksemme mieltämme enimmästä levottomuudesta. Sitten seuraa opetuspuhe, jonka jälkeen keskustellaan ja lopuksi vielä meditoidaan illan aiheesta. Meditaatiot ovat ohjattuja.

Kyllä! Voit vapaasti tulla mukaan milloin haluat. Koko sarjaan osallistuminen on erittäin hyödyllistä, koska jokainen luento rakentuu edellisen varaan. Jokainen luento opetetaan kuitenkin siten, että jos osallistut vain yhdelle tunnille, hyödyt siitäkin.

Useimpien iltaluentojen hinta on 5-10€ kerta. Koko kurssin voi ostaa kerralla ennen sen alkamista ja tämä tuo ison säästön. Viikonlopputapahtumissa hinnat vaihtelevat. Pidämme myös paljon ilmaisia yleisöluentoja. Syventävissä opinnoissa kuukausimaksu on 25€ kuukaudessa ja ympärivuotinen, mikä auttaa tukemaan keskusta. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä kurssimaksut ovat tärkein tulonlähde ja mahdollistavat toiminnan jatkumisen ja kehittymisen. Näin yhä useampi saa mahdollisuuden päästä vahvistamaan hyveellisiä mielentilojaan. Keskus toimii vapaaehtoisten voimin.

Et mitään, mutta jos haluat tehdä muistiinpanoja, ota kynä ja muistilehtiö mukaan.

Erikoisvaatteita ei tarvita. Tulet vain sellaisena kuin olet.

Vaikka buddhalaisuus ilmestyi ensimmäisen kerran Intiassa yli kaksi ja puoli tuhatta vuotta sitten, sillä on ajaton ja universaali merkitys. Lyhyesti sanottuna Buddha selitti, että kaikki ongelmamme johtuvat hämmentyneestä ja negatiivisesta mielentilasta. Hän opetti menetelmiä vapauttaa mielemme näistä tuhoisista tiloista, siten oivaltaen todellisen onnen ja täyttymyksen. Nämä menetelmät toimivat kaikille mielille, missä tahansa maassa, missä tahansa iässä.

Buddhalaiset pitävät kaikkia Buddhia ja Bodhisattvoja täydellisinä oppaina, esikuvina ja roolimalleina. Siksi he luonnollisesti kehittävät heihin luottamusta ja luottavat heihin hengellisinä oppaina. Luottamus rakentuu loogisiin syihin eivätkä buddhalaiset usko korkeampaan voimaan, joka voisi joko tuomita tai vapauttaa, vaan ottavat vastuun omasta mielestään niin kärsimyksen kuin onnellisuudenkin luojana. Buddhalaiset löytävät inspiraationsa ja voimansa mielensä kehittämiseen sekä Buddhien läsnäolon kokemiseen; meditaation, rukouksen ja erilaisten rituaaliharjoitusten avulla. 

New Kadampa Traditon eli NKT (suom. Uusi kadampa perinne) on globaalia buddhalaisuutta ja omaa modernin lähestymistavan buddhalaisuuteen. Aivan kuten tiibetiläiset omaksuivat luottavaisesti suurten intialaisten mestareiden heille opettamia harjoituksia ja mukauttivat ne omaan kulttuuriinsa, samoin Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche – joka on Uuden Kadampa-perinteen perustaja ja opettajamme – rohkaisee ihmisiä kaikista etnisistä taustoista omaksumaan Buddhan viisauden ja myötätunnon sekä soveltamaan sitä käytäntöön tavalla, joka sopii heidän kulttuuriinsa.

logo-valkoinen-sumatikirti-2021png

Tapahtumakalenteri

Tapahtuma-kalenteri

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Events for 1st elokuu
No Events
Events for 2nd elokuu
No Events
Events for 3rd elokuu
No Events
Events for 4th elokuu
No Events
Events for 5th elokuu
No Events
Events for 6th elokuu
No Events
Events for 7th elokuu
No Events
Events for 8th elokuu
No Events
Events for 9th elokuu
No Events
Events for 10th elokuu
No Events
Events for 11th elokuu
No Events
Events for 12th elokuu
No Events
Events for 13th elokuu
No Events
Events for 14th elokuu
No Events
Events for 15th elokuu
Events for 16th elokuu
No Events
Events for 17th elokuu
No Events
Events for 18th elokuu
No Events
Events for 19th elokuu
No Events
Events for 20th elokuu
No Events
Events for 21st elokuu
No Events
Events for 22nd elokuu
Events for 23rd elokuu
No Events
Events for 24th elokuu
No Events
Events for 25th elokuu
No Events
Events for 26th elokuu
No Events
Events for 27th elokuu
No Events
Events for 28th elokuu
No Events
Events for 29th elokuu
No Events
Events for 30th elokuu
No Events
Events for 31st elokuu
No Events
Events for 2nd syyskuu
Events for 4th syyskuu

elokuu 2022

MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Ilmaiset kesäluennot kirjastoissa
17:00 - 18:30
Ilmaiset kesäluennot ja maistiainen moderniin buddhalaisuuteen!   Meditaatio: mitä, miksi ja miten Opettajana: buddhalaisnunna Lekmo Kelsang   Meillä kaikilla on niitä hetkiä, kun olomme on rauhallinen ja silloin elämämme tuntuu hyvältä ja mukavalta. Vastaavasti koemme myös paljon stressaavia, ahdistavia ja , ...
16
17
18
19
20
21
22
Ilmaiset kesäluennot kirjastoissa
17:00 - 18:30
Ilmaiset kesäluennot ja maistiainen moderniin buddhalaisuuteen!   Meditaatio: mitä, miksi ja miten Opettajana: buddhalaisnunna Lekmo Kelsang   Meillä kaikilla on niitä hetkiä, kun olomme on rauhallinen ja silloin elämämme tuntuu hyvältä ja mukavalta. Vastaavasti koemme myös paljon stressaavia, ahdistavia ja , ...
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4