Keskuksemme

Helsingin Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus on yksi niistä jo yli 1200 keskuksesta ja ryhmästä, jotka yhdessä muodostavat Uuden kadampaperinteen (engl. New Kadampa Tradition – International Kadampa Buddhist Union).

Keskuksemme tarjoaa avoimen, ystävällisen ja rauhallisen tilan, jossa kuka tahansa voi lisätä sisäistä rauhaansa ja hyvinvointiaan. Tarjoamme meditaatiokursseja ja tapahtumia, jotka sopivat jokaiselle. Tavoitteemme on, että löydät keskuksestamme jotakin kiinnostavaa, oletpa sitten aloittelija tai kokenut meditoija ja olipa vakaumuksesi mikä tahansa.

Lähestymme buddhalaisia opetuksia nykyaikaisella tavalla, joten niitä voi harjoittaa osana suomalaista nykyelämää. Kutsumme lähestymistapaamme moderniksi buddhalaisuudeksi ja uskomme, että jokainen voi hyötyä sen oppimisesta.

Olet erittäin tervetullut piipahtamaan viikkotunnillemme tai varaamaan paikkasi viikonlopun tapahtumaan. Toivottavasti tapaamme pian!

Pääopettaja

Sumatikirti buddhalaisen keskuksen pääopettaja on Kelsang Lekmo, suomalainen kadampabuddhalainen nunna. Syntyjään Lekmo on Länsi-Suomesta. Hän perehtynyt kadampabuddhalaisuuteen asuessaan usean vuoden ajan Englannissa, jossa Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso vihki hänet nunnaksi vuonna 2007.

Lekmo on opiskellut ja harjoittanut buddhalaisuutta jo pitkään, ja hän on opettanut meditaatiota Helsingissä ja muualla Suomessa jo useiden vuosien ajan.

Lekmon tapa opettaa on lämmin, selkeä ja rauhallinen. Hän opettaa, kuinka jokainen meistä voi oppia ylläpitämään rauhallisen, rennon ja positiivisen mielen joka päivä.

Vapaaehtoiset

Kaikki kadampakeskukset toimivat vapaaehtoistyöntekijöiden voimin, ja näin tehdään myös Sumatikirti kadampabuddhalaisessa keskuksessa. Vapaaehtoiset ovat joukko ystävällisiä harjoittajia, jotka omistavat aikaansa ja osaamistaan keskuksen toiminnan mahdollistamiseen. Olet enemmän kuin tervetullut osallistumaan toimintaamme ja tarjoamaan myös apuasi!