Keskuksemme

Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus on yksi niistä jo yli 1200 keskuksesta ja ryhmästä, jotka yhdessä muodostavat Uuden kadampaperinteen (engl. New Kadampa Tradition – International Kadampa Buddhist Union).

Keskuksemme tarjoaa avoimen, ystävällisen ja rauhallisen tilan, jossa kuka tahansa voi lisätä sisäistä rauhaansa ja hyvinvointiaan. Tarjoamme meditaatiokursseja ja tapahtumia, jotka sopivat jokaiselle. Tavoitteemme on, että löydät jotakin kiinnostavaa, oletpa sitten aloittelija tai kokenut meditoija ja olipa vakaumuksesi mikä tahansa.

Lähestymme buddhalaisia opetuksia nykyaikaisella tavalla, joten niitä voi harjoittaa osana suomalaista nykyelämää. Kutsumme lähestymistapaamme moderniksi buddhalaisuudeksi ja uskomme, että jokainen voi hyötyä sen oppimisesta.

Olet erittäin tervetullut piipahtamaan viikkotunnillemme tai varaamaan paikkasi viikonlopun tapahtumaan. Toivottavasti tapaamme pian!

Pääopettaja

Sumatikirti kadampabuddhalaisen keskuksen pääasiallinen meditaatio-opettaja on Kelsang Lekmo. Lekmo on opiskellut ja harjoittanut buddhalaisuutta jo pitkään, ja hän on opettanut meditaatiota Helsingissä, Tampereella ja muualla Suomessa jo useiden vuosien ajan. Hän on Geshe Kelsang Gyatson buddhalaisnunnaksi Englannissa vuonna 2007 vihkimä suomalaisoppilas. Syntyjään Lekmo on Länsi-Suomesta.

Lekmon tyyli opettaa on lempeä ja rauhallinen. Hän tuo aina opetuksissaan esiin meissä piilevät mahdollisuudet, koska on myös itsekin kokenut opetusten ja meditaation tarjoaman muutosvoiman. Hän jakaa Buddhan selkeitä ja syvällisiä neuvoja, arkeen sovellettavin ja käytännöllisin esimerkein.

Vapaaehtoiset

Kaikki kadampakeskukset toimivat vapaaehtoistyöntekijöiden voimin, ja näin tehdään myös Sumatikirti kadampabuddhalaisessa keskuksessa. Vapaaehtoiset ovat joukko ystävällisiä harjoittajia, jotka omistavat aikaansa ja osaamistaan keskuksen toiminnan mahdollistamiseen. Olet enemmän kuin tervetullut osallistumaan toimintaamme ja tarjoamaan myös apuasi! Se on mitä ihanin tapa tulla osaksi Sumatikirtin yhteisöä kuin myös kansainvälistä yhteisöä sekä löytää merkityksellinen tapa auttaa muita ja tätä maailmaa.