Iltatunnit

Lokakuu:

TASAPAINOINEN KEHOSUHDE JA MYÖTÄTUNNOSTA TOIMIMINEN

Muutos! Poikkeuksellisesti 3 kertaa
Keskiviikkoisin klo 18-19
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Buddha opettaa, että kehomme on välineemme samalla tavalla kuin ambulanssi on ambulanssin kuljettajan kallisarvoinen väline toisten auttamiseen. Toisten auttaminen ei onnistu, jos väline ei ole kunnossa. Kehomme voi palvella meitä ja muita hyvin, kun hoidamme sitä hyvin.

Opettelemme suhtautumaan kehoomme kiitollisuudella, kärsivällisyydellä ja lempeydellä. Tarkastelemme addiktioita ja kuinka voimme vähitellen vapautua niistä ja kokea sen sijaan oikeaa tyytyväisyyttä. Opettelemme lepäämisen taitoa, palautumisen tärkeyttä ja ilon voimaa.

Opimme, että koska meillä on tämä keho, voimme toteuttaa huimia saavutuksia. Buddha ei tässä tarkoittanut fyysisiä saavutuksia, vaan henkisiä, mielessämme kehittyviä hyviä mielentiloja ja sitä myöten kykyä auttaa toisia myötätunnolla. Siksi meidän tuleekin pitää hyvää huolta terveydestämme ja kehostamme, jotta voimme toteuttaa tämän mahdollisuuden, jonka kehomme, mielemme ja elämämme meille tarjoavat. 

Poikkeuksellisesti kolmen kerran kurssi, johtuen tästä

9.10. Itsemme ja kehomme hyväksyminen, sekä niistä huolehtiminen.
16.10. Energian neljä lajia.
23.10. Myötätunnon energinen mieli.

Voit ostaa koko kurssin tai yhden illan. Tervetuloa!

Hinnat & maksu

Marraskuu:

TASAPAINOINEN HALLITTU MIELI

Keskiviikkoisin klo 18-19
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Marraskuussa on mustaa? Melankolista ja masentavaa? Kokeilemmekin nyt hyödyntää tätä pimeyttä ja hidastaa tahtiamme, jotta voimme vetäytyä sisäänpäin. Hoidamme tällä kurssisarjalla mieltämme kevyemmäksi pimeydestä huolimatta, tasapainoisemmaksi pimeydestä huolimatta ja yleisesti harjoittelemme tuntemaan mieltämme syvemmin. Olkoon tämä meille retriittityyppinen kuukausi, jolloin opimme mielenhallinnan kallisarvoisuuden.

Lekmo selittää kuinka ulkoiset haasteet ovat arvokkaimpia opettajiamme ja kuinka meistä ei tule vahvaa, kun asiat menevät hyvin, vaan, kun ne menevät huonosti. Siispä, kun asiat menevät vaikeiksi, ei mielemme tarvitse mennä mustaksi, jos osaamme vähän hallita sitä.

Ulkoisten olosuhteiden ei tarvitse määritellä sitä, kuinka voimme sisäisesti, mutta tähänkin tarvitaan vuosien harjoittelua, mutta se kannattaa. Kurssilla kehitämme luottamustamme ja voimaamme keskittyä myönteisiin ajatuksiin ja kykyämme pysyä niissä yhä pidempään. Saatamme jopa löytää itsemme tutkimasta syventyvää sisäistä rauhaamme, valoamme ja kirkkauttamme, vaikka ulkona olisi kuinka mustaa.

6.11. Poistamme sisäistä meteliä ja melankoliaa
13.11.
Kehitämme sisäistä voimaa ja rohkeutta

20.11. Opimme arvostamaan haasteitamme
27.11.
Rentoudumme meditaatioon

Voit ostaa koko kurssin tai yhden illan. Tervetuloa!

Hinnat & maksu