Iltatunnit

Elo- ja syyskuu:

TASAPAINOINEN ELÄMÄ

Keskiviikkoisin klo 18-19
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Olemme kaikki varmaan samaa mieltä siitä, että aikamme on arvokasta emmekä haluaisi hukata hetkeäkään. Haluaisimme ehkä myös meditoida päivittäin, mutta tuntuu, että aina on kiire eikä mitään muuta ehdi, kuin tärkeimmät velvollisuudet. Kuinka arjen sekaan voi siis mahtua vielä meditaatioharjoitusta? Päivittäin?!

Pohdimme voimmeko saada ajankäyttömme hallintaan priorisoimalla ja vähentämällä häiriötekijöitä. Mistä saamme energiaa sekä elää että meditoida? Etsimme halua rakentaa itsellemme sopivan pientä säännöllistä meditaatioharjoitusta, joka ei ole puskevaa eikä pakottavaa, vaan iloista ja miellyttävää.

Tutkimme myös sitä, kuinka pelkkä arki ei riitä, muttei riitä myöskään pelkkä henkisyys. Haemme hyvää tasapainoa näiden kahden välille, laiminlyömättä kumpaakaan.

Lekmo Kelsang kertoo omasta kokemuksestaan käsin, että kiireisenä ihmisenäkin on mahdollista meditoida päivittäin ja myös kuinka arjesta tulee hengellinen harjoitus.

28.8. Meditoijan itseluottamuksen kehittäminen
4.9. Päivittäisen harjoituksen muodostaminen
11.9. Meditaatiomme esteiden voittaminen
18.9. Meditaatiokokemustemme yhdistäminen arkeen

Tilisiirto kurssimaksusta 26.8. mennessä. Hinnat ja ohjeet maksamiseen Maksaminen- valikosta.

Lokakuu:

TASAPAINOINEN KEHOSUHDE &
MYÖTÄTUNNON KEHITTYMINEN

Keskiviikkoisin klo 18-19
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Buddha opettaa, että kehomme on välineemme samalla tavalla kuin ambulanssi on ambulanssin kuljettajan kallisarvoinen väline toisten auttamiseen. Toisten auttaminen ei onnistu, jos väline ei ole kunnossa. Kehomme voi palvella meitä ja muita hyvin, kun hoidamme sitä hyvin.Tarkastelemme addiktioita ja kuinka voimme vähitellen vapautua niistä ja kokea sen sijaan tyytyväisyyttä.

Opettelemme suhtautumaan kehoomme kiitollisuudella, kärsivällisyydellä ja lempeydellä. Opettelemme lepäämisen taitoa, palautumisen tärkeyttä ja iloa.

Opimme, että koska meillä on tämä keho, voimme toteuttaa huimia saavutuksia. Buddha ei tässä tarkoittanut fyysisiä saavutuksia, vaan henkisiä, mielessämme kehittyviä hyviä mielentiloja ja kykyä auttaa toisia myötätunnolla. Siksi meidän tuleekin pitää hyvää huolta terveydestämme ja kehostamme, jotta voimme toteuttaa tämän mahdollisuuden, jonka kehomme, mielemme ja elämämme meille tarjoavat. 

2.10. Itsemme hyväksyminen ja kehomme hyväksyminen
9.10. Itsestämme huolehtiminen
16.10. Energian neljä lajia
23.10. Myötätunnon energinen mieli

Tilisiirto kurssimaksusta 30.9. mennessä. Hinnat ja ohjeet maksamiseen Maksaminen- valikosta.

Marraskuu:

TASAPAINOINEN HALLITTU MIELI

Keskiviikkoisin klo 18-19
Kerhotila Kajuutta, Selkämerenkatu 10, Ruoholahti
Opettajana: Lekmo Kelsang

Marraskuussa on mustaa? Melankolista ja masentavaa? Kokeilemmekin nyt hyödyntää tätä pimeyttä ja hidastaa tahtiamme, jotta voimme vetäytyä sisäänpäin. Hoidamme tällä kurssisarjalla mieltämme kevyemmäksi pimeydestä huolimatta, tasapainoisemmaksi pimeydestä huolimatta ja yleisesti harjoittelemme tuntemaan mieltämme syvemmin. Olkoon tämä meille retriittityyppinen kuukausi, jolloin opimme mielenhallinnan kallisarvoisuuden.

Lekmo selittää kuinka ulkoiset haasteet ovat arvokkaimpia opettajiamme ja kuinka meistä ei tule vahvaa, kun asiat menevät hyvin, vaan, kun ne menevät huonosti. Siispä, kun asiat menevät vaikeiksi, ei mielemme tarvitse mennä mustaksi, jos osaamme vähän hallita sitä.

Ulkoisten olosuhteiden ei tarvitse määritellä sitä, kuinka voimme sisäisesti, mutta tähänkin tarvitaan vuosien harjoittelua, mutta se kannattaa. Kurssilla kehitämme luottamustamme ja voimaamme keskittyä myönteisiin ajatuksiin ja kykyämme pysyä niissä yhä pidempään. Saatamme jopa löytää itsemme tutkimasta syventyvää sisäistä rauhaamme, valoamme ja kirkkauttamme, vaikka ulkona olisi kuinka mustaa.

6.11. Poistamme sisäistä meteliä ja melankoliaa
13.11.
Kehitämme sisäistä voimaa ja rohkeutta

20.11. Opimme arvostamaan haasteitamme
27.11.
Rentoudumme meditaatioon

Tilisiirto kurssimaksusta 4.11. mennessä. Hinnat ja ohjeet maksamiseen Maksaminen- valikosta.