Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

Viime vuosikymmeninä yksi tärkeimmistä kadampabuddhalaisuuden edistäjistä on ollut opettajamme ja keskuksemme perustaja, Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche eli Geshe-la. Hän on siirtänyt perinteiset kadampabuddhalaiset opetukset nykyaikaan ja esittää ne länsimaisille ihmisille soveltuvalla ja helposti lähestyttävällä tavalla.

Geshe-la on opettanut länsimaissa neljänkymmenen vuoden ajan. Hän on kirjoittanut kaikkiaan 23 kirjaa sekä luonut maailmanlaajuisen temppeleiden ja meditaatiokeskusten verkoston. Hän on tuonut meille Buddhan opetukset tavalla, jolla niitä on helppoa ymmärtää ja harjoittaa kiireellisissä elämissämme. Hänen henkilökohtainen kokemuksensa koko valaistumiseen johtavasta polusta aukeaa hänen kirjoissaan, jotka käsittelevät buddhalaisuutta ja meditaatiota.

Kunnianarvoisan Geshe Kelsang Gyatso Rinpochen myötätuntoisen työskentelyn seurauksena tämän pitkän perimyslinjan opetukset ovat nykyisin saatavillamme. Näiden opetusten avulla harjoittaja voi luottavaisin mielin ylläpitää harjoitusta, joka on kevyttä ja iloista.

Kun harjoitamme keveydellä ja iloisesti, voimme saavuttaa jo tämän elämämme aikana todellisen onnellisuuden, jota kutsutaan valaistumisen ylivertaiseksi onnellisuudeksi. Tätä iloista polkua tai harjoittamisen tapaa kutsutaan Mahamudraksi eli oivalluksiksi mielestä, aidon onnellisuuden lähteestä, korkeimman joogatantran voimaannuttamana.