Aito itseluottamus: Gen Kelsang Tubchenin yleisöluento ja viikonloppukurssi 16.–18.3.2018

Oslon Pohjoismaisen kadampameditaatiokeskuksen pääopettaja ja NKT:n pohjoismaiden hengellinen ohjaaja Gen Kelsang Tubchen tulee 16.–18.3.2018 vierailulle Helsinkiin.

Gen Kelsang Tubchen on Geshe Kelsang Gyatson läheinen oppilas. Hän on saanut nunnavihkimyksen vuonna 2003. Gen Tubchen on erittäin kokenut meditoija, ja hän on suorittanut useita pitkiä meditaatioretriittejä. Gen Tubchen on pidetty opettaja, ja hän käy säännöllisesti vierailemassa Suomessa Sumatikirti kadampabuddhalaisen keskuksen vieraana.

Gen Tubchen pitää kurssin teemasta Aito itseluottamus. Kurssi koostuu luennosta Helsingin keskustassa sekä kurssista ja retriitistä keskuksen omissa tiloissa. Voit osallistua koko kurssiin tai tulla vain osaan tilaisuuksista.

Luennot ja opetukset ovat englanninkielisiä. Tulkkaus suomeen järjestetään tarvittaessa.

Kaikki ovat tervetulleita, eikä aiempaa meditaatiokokemusta vaadita.

Yleisöluento: Itseluottamuksen salaisuus
Perjantaina 16.3.2018 klo 19–20
Paikka: Tieteiden talo, sali 505, Kirkkokatu 6, Helsinki
Paikka: Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus, Taiteentekijäntie 8, Helsinki
Huom! Perjantain yleisöluento pidetään myös Sumatikirti-keskuksen omissa tiloissa

Haluamme kaikki olla tyytyväisiä itseemme, mutta silti aito itseluottamus on meille kaikille vaikea asia. Itsevarmuutemme ja omanarvontunteemme riippuvat hyvin usein saavutuksistamme, muiden hyväksynnästä, asemastamme tai ulkonäöstämme. Emme kuitenkaan mitenkään voi välttää kritiikkiä, menestyä jatkuvasti tai pysyä ikuisesti nuorina. Tämä taas tekee meistä hyvin haavoittuvaisia ja heikentää itsetuntoamme.

Tässä johdantoluennossa tarkastelemme sitä, kuinka voimme saada vahvistusta sisältämme, mielen tiloista, jotka ovat todella rauhallisia ja ravitsevia. Näin voimme alkaa saavuttaa autenttista itseluottamusta, joka perustuu sisäiseen hyväksyntään eikä ulkoisiin olosuhteisiin. Tunnistamalla meditaation avulla sen potentiaalin, joka meissä on rajattomiin hyviin ominaisuuksiin ja rauhaan, voimme alkaa kehittää todellista hengellistä itseluottamusta.

Itseluottamuksen rakentaminen: Työpaja
Lauantaina 17.3.2018 klo 10–16
Paikka: Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus, Taiteentekijäntie 8, Helsinki

Tällä päiväkurssilla opimme, kuinka buddhalainen viisaus tarjoaa meille hyvin erilaisen tavan tarkastella itseämme ja suhtautua ympäröivään maailmaan. Opimme, kuinka meditaation avulla voimme löytää yhteyden poikkeukselliseen potentiaaliimme kaikkien puutteidemme sijaan.

Buddhalainen nunna Gen Kelsang Tubchen ammentaa yli kahdenkymmenen vuoden meditaatiokokemuksestaan ja tarjoaa meille kolme itseluottamuksen lajia, joita voimme kehittää itsessämme. Nämä itseluottamuksen lajit auttavat meitä samaan aikaan muutoksen, kohtaamaan vaikeutemme, parantamaan ihmissuhteitamme sekä etenemään hengellisellä polulla.

Tällä tavoin voimme kehittää vahvaa ja aitoa itseluottamusta, joka antaa meille voimaa kaikissa toimissamme. Näin voimme olla se itsevarma, iloinen ja rakastava ihminen, joka todella haluamme olla.

Itseluottamuksen rakentaminen: Retriitti
Sunnuntaina 18.3.2018 klo 10–16
Paikka: Sumatikirti kadampabuddhalainen keskus, Taiteentekijäntie 8, Helsinki

Sunnuntaina keskitymme johdettuihin meditaatioihin, joiden avulla voimme todella rakentaa itseluottamusta sisällemme ja siirtää sen käytäntöön omassa elämässämme. Voit osallistua meditaatioihin, vaikka et olisi päässyt osallistumaan muihin tilaisuuksiin.

Viikonloppukurssin jälkeen, torstaina 22.3.2018 alkaa keskuksessamme viikkoluentojen sarja Itseluottamuksen ylläpitäminen, jolla jatkamme viikonloppukurssin teemojen parissa. Voit lukea siitä lisää täältä.

Hinnat
Yleisöluento (pe): 10 € / 8 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)
Työpaja (la): 45 € / 30 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)
Retriitti (su): 45 € / 30 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)
Koko viikonloppu: 80 € / 55 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)

Lauantaina ja sunnuntaina hintoihin sisältyy kevyt kasvislounas ja virvokkeita.

Kurssilla on paikkoja rajoitetusti. Varmistaaksesi paikkasi kurssilla, pyydämme sinua ilmoittautumaan alla olevalla lomakkeella sekä maksamaan kurssimaksun etukäteen. Saat maksuohjeet sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä. Vahvistamme osallistumisesi kurssille sähköpostitse maksun saatuamme.