PERUTTU: Hyvien ihmissuhteiden taito: Gen Kelsang Dragpan yleisöluento ja työpaja 3.–4.5.2019 Helsingissä

EDIT 12.4.2019: Joudumme ikäväksemme toteamaan, että toukokuun alkuun suunniteltu Gen Dragpan vierailu on peruttu. Pahoittelumme asiasta! Toivomme, että onnistumme järjestämään samanlaisen vierailun tulevaisuudessa.

Oslon Pohjoismaisen kadampameditaatiokeskuksen pääopettaja ja NKT:n pohjoismaiden hengellinen ohjaaja Gen Kelsang Dragpa tulee 3.–4.5.2019 vierailulle Helsinkiin.

Gen Dragpa on Geshe Kelsang Gyatson läheinen oppilas, ja hän on opettanut meditaatiota vuosien ajan esimerkiksi Englannissa, Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa.

Gen Kelsang Dragpa

Helsingissä Gen Dragpa pitää kaikille avoimen yleisöluennon perjantaina sekä koko päivän mittaisen työpajan lauantaina. Viikonlopun teemoina ovat anteeksianto sekä hyvien ihmissuhteiden rakentaminen. Tarkemman ohjelman löydät alta.

Luennot ja opetukset ovat englanninkielisiä. Kaikki ovat tervetulleita, eikä aiempaa meditaatiokokemusta vaadita.

Toukokuussa Sumatikirti-keskuksessa alkaa työpajan teemaan liittyvä kurssi. Siitä löydät tarkempaa tietoa Ohjelma-sivulta.

ANTEEKSIANTO: AVAA SYDÄMESI JA ASTU ETEENPÄIN
Luento ja ohjattu meditaatio
Perjantaina 3.5.2019 klo 18:00–19:30

Paikka: Mesta Coworking, Hiihtomäentie 18, Herttoniemi, Helsinki
Hinta: 12 € / 10 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)

Anteeksi antamisen mieli on rohkea mieli, joka vapauttaa meidät tarpeettomasta kivusta. Kun jäämme kiinni menneeseen ja syytämme muita, vahingoitamme itseämme. Buddhan opetukset osoittavat meille ongelmiemme todellisen syyn. Tämän viisauden avulla voimme antaa muille anteeksi, päästää irti menneestä ja astua kohti onnellista elämää sekä terveitä ja rakkauden täyttämiä ihmissuhteita. Luento on englanninkielinen.

HYVIEN IHMISSUHTEIDEN TAITO
Työpaja
Lauantaina 4.5.2019 klo 10:00–16:00

Paikka: Mesta Coworking, Hiihtomäentie 18, Herttoniemi, Helsinki
Hinta (sisältää iltapäiväkahvin): 50 € / 40 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)

Me kaikki toivomme parempia ihmissuhteita muiden kanssa. Vaikka ihmissuhteet tuovat elämäämme sisältöä ja iloa, ne voivat aiheuttaa myös kitkaa, kaunaa ja surua. Buddhalaisuuden tarjoamat mielenharjoituksen opetukset ja meditaatiot tarjoavat tehokkaita menetelmiä kaikkien suhteidemme parantamiseen. Voimme hyödyntää niitä suhteissamme perheeseemme, ystäviimme, työkavereihimme ja kaikkiin muihinkin. Lisäksi näiden menetelmien avulla voimme parantaa menneisyytemme ihmissuhteita ja siirtyä eteenpäin positiivisempaan tilaan. Työpaja on englanninkielinen.

Lauantain ohjelma:
10–12 Ensimmäinen sessio
12–13 Lounas (omakustanteinen)
13–14:15 Toinen sessio
14:15–14:45 Kahvitauko (sisältyy osallistumismaksuun)
14:45–16 Kolmas sessio

Paikka:
Luento ja työpaja järjestetään Helsingin Herttoniemessä, Mesta Coworkingin tiloissa, n. 250 metrin päässä Herttoniemen metroasemalta. Katso tarkemmat tiedot sijainnista ja liikenneyhteyksistä Mesta Coworkingin sivuilta.

Opettaja:
Gen Kelsang Dragpa on moderni länsimaalainen kadampabuddhalainen munkki. Hän toimii Oslon pohjoismaisen kadampabuddhalaisen keskuksen opettajana ja myös perinteemme Pohjoismaiden hengellisenä ohjaajana.

Kunnianarvoisa Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche vihki hänet munkiksi vuonna 1993, ja hän on opettanut vuosien ajan esimerkiksi Englannissa, Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa. Hänen opetuksensa ovat hyvin käytännöllisiä ja ymmärrettäviä.