Viikkotunnit

Keskiviikkoisin klo 18.15–19.45

Luentoja ja meditaatioharjoituksia, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmillekin. Voit osallistua koko kurssiin tai tulla vain haluamillesi kerroille.

12 € / 8 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset) tai 5 x kortti 55 € / 35 €
Sisältyvät Perustaohjelman kuukausimaksuun

Syksyn 2018 kurssit

Rohkeus ja luottamus

Kesäloman loppumisen ja töihin palaamisen ei tarvitse tarkoittaa arjen ahtaaseen mielenmaisemaan palaamista. Ajattelemme helposti levollisuuden asuvan mökkilaiturin liplatuksessa, mutta todellisuudessa kokemamme autuus kumpuaa meistä itsestämme.

Jos haluamme kokea onnea arjessamme, meidän on luovuttava stressiä lisäävistä ajatusmalleistamme ja löydettävä uusia onnellisuutta ylläpitäviä mielentapoja. Uuden oppiminen vaatii epämukavuusalueelle uskaltautumista, ja tuo uskallus kumpuaa luottamuksesta.

Neliviikkoisen luentokokonaisuuden aikana tulemme huomaamaan kuinka luottamus omaan sisäiseen rauhaan ja mielensä potentiaaliin valjastaa käyttöömme voimaa, joka pitää meidät pysyvästi levollisuudessa ja luottamuksessa.

Kurssi ei velvoita jokaiselle tunnille osallistumista, sillä luennot toimivat myös yksittäisinä aihekokonaisuuksina. Iltaan kuuluu myös ohjatut ryhmämeditaatiot, jotka antaa osallistujille eväät jatkaa harjoituksen syventämistä omassa arjessa.

29.8. Kuinka luottaa itseensä?
5.9. Luottamus elämään
12.9. Hiljennä sisäinen kriitikko
19.9. Huomaa muuttuvasi

Keskittymisen voimaharjoittelu

Arjen häiriötekijät haittaavat sisäistä rauhaamme ja tekevät mielestämme levottoman ja kaoottisen. Tämä aiheuttaa monia ongelmia päivittäisessä elämässämme. Tämän levottomuuden vastalääke on kyky keskittyä. Keskittyneisyys ei suinkaan ole vain harvojen ja valittujen sisäsyntyinen ominaisuus, vaan kyseessä on taito, joka kehittyy ja pysyy yllä säännöllisellä harjoituksella.

Tällä kurssilla pureudutaan metodiin, jonka avulla jokainen voi kasvattaa keskittymiskykyään yksinkertaisilla mutta tehokkailla harjoitteilla. Opimme kutsumaan hengästyneenä ryntäilevän huomiomme takaisin ja koulutamme lempeästi siitä tavoitteitamme edistävän iloisen apurin. Keskittynyt mieli purkaa myös kehoon lukkiutuneita jännitystiloja tehden näin meditaatiosta helppoa ja miellyttävää.

Kolmen viikon kurssi valmentaa 12.–16.10. Lapjärvellä pidettävään keskittymisretriittiin, joka antaa mahdollisuuden syventää harjoitusta ohjatusti vanhan kyläkoulun idyllissä. Kurssi ja retriitti ovat kuitenkin omat kokonaisuutensa, joten osallistuja voi halutessaan osallistua vain toiseen. Myös yksittäiselle luennolle piipahtaminen antaa eväitä oman harjoituksen rakentamiseen.

26.9. Mihin minun kannattaa keskittyä?
3.10. Keskittymiseni apurit
10.10. Keskittymisen voimaharjoittelu