Työpajat

Työpajoihin sisältyy luentoja, meditaatioita ja keskustelua kunkin kurssin teemasta. Ne sopivat hyvin sekä aloittelijoille että jo pidemmälle ehtineille.

Sessio 1 klo 14.00–15.30 (1 h 30 min)
Tauko (30 min)
Sessio 2 klo 16.00–17.15 (1 h 15 min)

25 € / 15 € (työttömät, opiskelijat, eläkeläiset)
Perustaohjelman jäsenille 50 % alennus

Sisukas sydän
su 28.10. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Meditoivaa mieltä voi verrata lihakseen, jonka kehittymiseksi on rasituksen ja palautumisen oltava oikeassa suhteessa. Tasapainoisen harjoituksen lähtökohta on ilo tässä hetkessä ja tunne sisäisen rauhan syvenemisestä harjoituksen edetessä meille sopivassa tahdissa.

Sitkeys ja joustavuus muodostavat voittamattoman parin, jotka auttavat meidät eroon malttamattomuudesta. Aivan kuten lentokoneen teräksinen siipii välttää katkeamisen taipumalla ilmavirran mukaan, tulee päättäväisyydestämme murtumatonta kun lisäämme siihen viisautta edetä haasteen vaatimalla rauhallisuudella.

Nopeat ratkaisut saattavat välkkyä mielessä houkuttelevina, mutta todellinen viisaus piileksii sitkeässä ja syväluotaavassa muutoksessa. Työpajassa opitut taidot auttavat laittamaan tuon muutoksen alulle.

Ilmoittaudu työpajaan

Puhdas mieli ja puhtaat teot (Puhdistautuminen)
su 18.11. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Halusimmepa sitä tai emme, kannamme mielessämme tulevan kärsimyksen potentiaaleja. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että näiden potentiaalien poistamiseen on menetelmiä.

Tässä työpajassa tarkastelemme Buddhan opetuksia karmasta. Opimme myös erityisen puhdistautumismenetelmän, jonka avulla voimme vapautua niistä karmisista potentiaaleista, jotka ovat epäonnen ja tyytymättömyyden syy. Mielemme todellinen luonne on puhtaus, ja niinpä voimme todella vapauttaa itsemme kärsimyksestä.

Ilmoittaudu työpajaan

Mitä tapahtuu, kun avaamme sydämemme? (Myötätunto)
la 8.12. klo 14.00–17.15
Opettaja: Kelsang Lekmo

Kukaan meistä ei ole yksin. Olemme kaikki jatkuvasti yhteydessä perheeseemme, ystäviimme, tuntemattomiin ihmisiin kadulla ja jokaiseen muuhun elävään olentoon planeetallamme. Oman ja koko maailman hyvinvoinnin kannalta on kriittistä, että ymmärrämme tämän yhteyden ja avaamme sydämemme tälle todellisuudelle.

On elintärkeää, että oivallamme kykymme rakastaa ja tuntea myötätuntoa. Muuten maailman parantaminen on mahdotonta.

Ilmoittaudu työpajaan